Xiaomi патентова гъвкав смартфон, копие на Huawei Mate X

Нов патент за гъвкав телефон на Xiaomi разкрива, че китайската компания ще почерпи вдъхновение от своите сънародници от Huawei. Скиците към този гъвкав телефон показват устройство, чийто дисплей се сгъва навън и който има лента там, където телефонът трябва да се хваща. Тази лента не само е най-дебелият компонент от слушалката, но в нея са скрити четирите камери на модела. Сред тях няма самостоятелна селфи камера, така че тези камери ще се използват за селфи снимки.

Подобно на Mate X, в долната част на поредицата камери има заряден порт. Възможно е пантата да използва механизъм, подобен на т.нар. Falcon Wing на Huawei Mate X. Когато се сгъне, екранът да се свива отпред и отзад и да има много тънки рамки. Когато се отвори, дисплеят се превръща в истински таблет, оставяйки камерата насочена назад. При затворено положение страната с по-големия дисплей става основният екран.

Huawei Mate X е много скъп и струва над 2500 долара, като при това е наличен само на отделни пазари. Освен това, за разлика от основния си конкурент Samsung Galaxy Fold, Huawei Mate X няма достъп до услугите на Googlе.

Ако Xiaomi пусне гъвкав телефон, който да се състезава с Huawei Mate X и Galaxy Fold, той ще има успех, ако бъде малко по-евтин и дава достъп до Google Play Store. До момента Xiaomi няма гъвкав телефон на пазара, но съдейки по тази информация, е възможно 2020 г. да бъде годината, в която компанията да навлезе и в тази ниша.

Източник: hicomm.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини