Жертвите на COVID-19 в САЩ надхвърлиха тези на Първата световна война

С новите 740 смъртни случая от коронавируса, отчетени за един ден, броят на американците, починали от COVID-19, надхвърли броя на американските войници, загинали в Първата световна война, съобщи "Франс прес", цитирана от БТA.

По данни на американския университет "Джонс Хопкинс" смъртните случаи в САЩ, свързани с вируса, към 20.30 часа вчера местно време са били над 116 850, тоест повече от американските войници, убити в Първата световна война, които по данни на министерството на въпросите на ветераните са около 116 500.

В края на април бе съобщено, че починалите от коронавируса са станали повече от американските войници, убити във Виетнамската война. Общият брой на диагностицираните инфекции в САЩ, които са на първо място в света и по брой заразени, и по починали, е над 2.13 млн., оздравелите са 853 500 души.

Броят на смъртните случаи от коронавирус в домове за възрастни в САЩ надхвърли 50 хил., съобщава "Уолстрийт джърнъл". Според вестника в домове за стари хора в САЩ са регистрирани над 250 хил. заразени с коронавирус - както сред обитателите, така и сред персонала. Броят на смъртните случаи е достигнал 50 919.

Ако тези данни се съпоставят с общия брой на смъртните случаи от коронавирус в САЩ, който над 116 хил., това означава, че над 40 процента от жертвите на заразата са регистрирани в домове и центрове за дългосрочна помощ за стари хора, посочва изданието. Според "Уолстрийт джърнъл" реалният брой на смъртните случаи в центровете за дългосрочна помощ вероятно е по-висок, тъй като данните може да се получават със закъснение, а също така има разлики в предоставяната информация в отделните щати.

Източник: dnevnik.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    12
    123
    2 0
    02:56, 18 юни 2020
    Крайно време беше и краварите да видят какво е смърт.До сега изнасяха войните по другите държави хората мряха като мухи без вина и им разрушиха домовете и животите.Сега вече и в САЩ.Бог забавя но не забравя.
Последни новини