Siri срещу полицейското насилие

В последните седмици темата за полицейското насилие и превишаването на правата стана доста чувствителна не само в САЩ, но и по целия свят. А отзвукът вече не идва само на протестите по площадите. 

Ако сме собственици на iPhone, вече можем да си изтеглим нова добавка към гласовия асистент Siri, предназначена специално за срещи с полицаи. Всъщност, функцията е разработена още преди две години, но не влиза в употреба тогава заради необходимостта от отстраняване на бъгове.

Покрай последните събития създателят Робърт Питърсън се е задейства, за да предоставят на всички желаещи си възможността за заснемане на видео от срещата им с органите на реда.

След инсталирането на допълнителната приставка Police за гласовия асистент, е необходимо само да кажем на английски "Hey Siri, I'm getting pulled over" - "Хей, Сири, спряха ме полицаи" (в по-свободен превод).

Тази реплика задейства няколко функции - паузиране на музиката (ако слушаме такава), намаляване на яркостта на телефона, включване на режима "не ме безпокой", блокиране на всички входящи обаждания и стартиране на запис на видео с предната камера.

По този начин си гарантираме доказателство как е преминала полицейската проверка. Освен това, се изпраща съобщение към предварително зададен доверен контакт, че са ни спрели, както и точната локация. Към същият този човек се изпраща и копие на видеото след края на записването, пише CNN.

Създателят на тази функция Робърт Питърсън се надява, че тя ще бъде полезна все на някого, за да може да докаже необичайна случка по време на полицейска проверка, на която никой не би повярвал в противен случай.

Ако имаме iPhone и искаме да използваме екстрата, първо трябва да инсталираме приложението "Shortcuts". След това трябва да активираме някоя произволна опция, която можем да намерим в галерията на приложението например. Отиваме в настройките, натискаме "Shortcuts". Избираме "Allow Untrusted Shortcuts". Влизаме в Safari, копираме следния линк и инсталираме приставката.

Източник: lifestyle.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини