Правителството удължава извънредната епидемична обстановка до 15 юли

Министърът на здравеопазването предложи на Министерския съвет да удължи извънредната епидемична обстановка до 15 юли, съобщи здравният министър Кирил Ананиев по време на днешното правителствено заседание. Той изтъкна, че няма да се връщат по-строгите мерки, които са били по време на извънредното положение.

С предложението на здравния министър се съгласи премиерът Бойко Борисов.

Предложението се базира на два двуседмични анализа, уточни министърът на здравеопазването. По думите на Ананиев след 9 юни има значително завишаване на отчетените болни от коронавирус.

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (22)

  • 1
    Бб
    ББ
    14 -2
    11:22, 24 юни 2020
    Много си "красив "
    • Ши
      Шибаняка с кюлчетата
      13 -2
      13:42, 24 юни 2020
      И "неподкупен".
    • Пр
      Протест
      17 0
      16:27, 24 юни 2020
      Пълно гражданско неподчинение и постоянен протест , срещу простаците които ни управляват !
    • Ку
      Кура Лупа
      5 -2
      17:07, 24 юни 2020
      Поздравявам българските си фенове
      с
      Хей Тулупи , Гули гули гули
  • 2
    То
    Томова
    32 -8
    12:11, 24 юни 2020
    „Епидемиологичната обстановка“ се удължава до 15 юли!
    Това е заради записа и убийствените снимки, които вече се разпространяват из цял свят и всички световни медии, и показват уродливото мафиотско лице на водача на хунтата бойко методиев борисов!
    Моментално след скандала, заразени и болни започнаха да се „увеличават“, за да може Хунтата да удържи последната агония на Властта си!
    Престъпно играят с Covid-19!
    Престъпно!!!
    Къде е президентът, бе!?
    Къде е главният прокурор, бе?!
    Къде е така наречената „опозиция“, цялата накупена от водача на хунтата, бе?!
    Тази хунта трябва да бъде изметена!!!
    Незабавно!!!
  • 3
    Са
    Само казвам
    23 -4
    12:15, 24 юни 2020
    Хунтата не може да бъде изметена без разрешението на американците , а те все още не дават!
  • 4
    До
    Доцент Мангъров
    24 -6
    12:32, 24 юни 2020
    „Безсмислено е да се затваряме и изолираме, така вирусът няма да умре. Маските са безсмислени, само за успокоение на душата. Щабът сее напрежение. Би могло да са каже, че затягат мерките, заради скандалите, които тресат Властта. От коронавируса тези, които имаха милиарди, ще спечелят трилиони“.
  • 5
    Ки
    Кирилов
    23 -5
    12:48, 24 юни 2020
    „Така е… докато излизат снимки с пистолети, злато и пари, докато слушаме за простата „кърджалийска п***a“, докато „колегите“ ми са натикани в една зала в НС и не могат, свободно, да си вършат работата, а и докато наблюдаваме документите от Дубай, ще носим и маски!

    Милен Цветков, светла му памет, го каза: „Маските са, за да мълчите, а не, за да ви пазят“.
    • Що
      Що бе
      7 0
      15:52, 24 юни 2020
      Що бе ,като си с гащи не можеш ли пускаш газове?
  • 6
    Жо
    Жоро
    17 -3
    13:03, 24 юни 2020
    Глобите, наложени от Ананиев са пошла постановка. Ясно е за всички, че всички управляващи гербаджии ги е страх да пръскат пред Боко, едва ли да го глобяват.
    Управляват ни въжеиграчи и те ни предлагат цирк и циркаджийски номера. И то от най-евтините.
    Ако си премиер и държиш перманентно над милион евра в брой във вълшебното си кичозно чекмедженце, ще те глобят 300 кинта, че си без маска.
  • 7
    Ne
    Nemesis
    7 -2
    13:27, 24 юни 2020
    "Маска, с която да ги омразиш, да ги намериш всички.
    Да се ​​потопи в тъмнината и да се върже завинаги.
    В земята на Европейски съюз, където заплашват сенките."
  • 8
    Пе
    Петков
    18 -4
    14:04, 24 юни 2020
    Удължаването на противоепидемичната обстановка е вулгарна простащина.
    Борисов лично е виновен за съсипията на туризма и отравяне на атмосферата в страната. Убива икономиката!
    Призовавам за гражданско неподчинение!
    Борисов „да опазва здравето ни“ е колкото да опази спалнята си!
    • Гражданско неподчинение и протести до пълното измитане на мутри и простаци от властта.
  • 9
    Та
    Така
    13 -2
    14:47, 24 юни 2020
    Защо този тулуп не спазва собствената си заповед и на закрито е без маска???
    Защо мога да седна в заведение и да си стоя без маска, за да си купя хляб ще ми трябва парцал???
    Кога тулупе ще осигурите според Закона за здравето маски???

    Чл. 63. (Изм. - ДВ, бр. 44 от 2020 г., в сила от 14.05.2020 г.) (1) При непосредствена опасност за живота и здравето на гражданите от епидемично разпространение на заразна болест по чл. 61, ал. 1, с цел защита и опазване живота и здравето на гражданите, се обявява извънредна епидемична обстановка.
    (2) Извънредна епидемична обстановка по ал. 1 се обявява за определен период от време с решение на Министерския съвет по предложение на министъра на здравеопазването въз основа на извършена от главния държавен здравен инспектор оценка на съществуващия епидемичен риск.
    (3) Непосредствена опасност за живота и здравето на гражданите по ал. 1 е налице, когато при извършване на оценката по ал. 2 се констатира, че заразната болест по чл. 61, ал. 1:
    1. е причинена от патоген с висок епидемичен потенциал (инфекциозност на причинителя, висока смъртност, множествен път на предаване или здраво носителство) и/или източникът, механизмът и пътят на предаване са необичайни или непознати, или
    2. представлява сериозна опасност за общественото здраве, дори когато броят на установените случаи при човека е малък, или
    3. може да затрудни или да забави мерките за контрол на общественото здраве, включително поради липса на лечение и/или ваксина и/или наличие на многобройни огнища и други, или
    4. е с ниско имунизационно покритие на населението, или
    5. е необичайна за региона, сезона или населението, или
    6. протича по-тежко от очакваното, има по-висока заболеваемост и/или смъртност или е с необичайни симптоми, или
    7. поставя в риск уязвими или рискови групи от населението (деца, възрастни хора, бежанци, лица с имунен дефицит и/или с хронични заболявания и други), или
    8. има регистрирани случаи сред медицински специалисти.
    (4) При обявена извънредна епидемична обстановка по ал. 1 министърът на здравеопазването въвежда със заповед временни противоепидемични мерки по предложение на главния държавен здравен инспектор за територията на страната или за отделна област.
    (5) Мерките по ал. 4 може да включват и забрана за влизане на територията на страната на граждани на други държави, с изключение на гражданите с постоянно, дългосрочно или продължително пребиваване на територията на Република България, както и членовете на техните семейства.
    (6) Мерките по ал. 4 може да включват и временно ограничаване придвижването на територията на страната, както и временно спиране или ограничаване на експлоатацията или режима на работа на обекти с обществено предназначение и/или други обекти или услуги, предоставяни на гражданите.
    (7) Временни противоепидемични мерки по ал. 4 може да се въвеждат и със заповед на директора на съответната регионална здравна инспекция съгласувано с главния държавен здравен инспектор за територията на отделна област, община или населено място.
    (8) Лечебните и здравните заведения, независимо от собствеността им, са длъжни да изпълняват въведените мерки по ал. 4 и 7.
    (9) Държавните и общинските органи създават необходимите условия за изпълнение на мерките по ал. 4 и 7, като средствата за осъществяването им се осигуряват от държавния бюджет, съответно от общинските бюджети.
  • 10
    11
    11111
    11 -2
    15:29, 24 юни 2020
    НЕ ДАЙ си БОЖЕ счетоводител за Здравен Министър...само ГЛОБИ че ...чекмеджето е празно...а Влади племенникът какво прави...още ли е под наем...
  • 11
    Ма
    Мария
    10 -2
    15:39, 24 юни 2020
    Стига вече едно е също…Пак ли ще дискутираме нещото „Ковид-19“, което беше ясно какво е (за интересуващите се) още преди 2 месеца?!
    Въпросът е, че народите не се противопоставят достатъчно и покорно чакат да дойде „втората вълна“. Въпросът е, че Урсула фон еди коя си (протежето на Бил) и останалите дебили си гласуваха и отпуснаха милиардите за ваксина. Т.е. продължават със сценария. Въпросът е, че силните световни фигури (не Борисов или Радев) не спират играта. Въпросът е, че докато някой от тях не каже като Лукашенко:“Баста, няма да участвам в измамата!“, всичко ще си продължи.
    Да виждате възмутени протестиращи?! Напротив- виждат се криещи се от невидимия вирус и тестващи се с удоволствие.
    • До
      До Мария
      6 -2
      16:41, 24 юни 2020
      Мария , браво ! Правилно си посочила , че Урсула фон дер ....еди коя си и цялата немска държава са васали на САЩ, защото до ден днешен не са подписали договор за капитулация.При тези обстоятелства , САЩ и Германия са още във война.Това са го измислили от еврейското лоби през 1945г., за да държат в подчинение цяла Германия, а чрез нея и Западна Европа.Имат право на военен контингент в Германия и решаващ глас при избирането на Бундесканцлер.Това и до днес се пази в тайна дори от германците , за да си разиграват пасиансите краварите отвъд океана.С Ковид-19 , ситуацията е същата.Нека Бог, раздаде справедливост на прегрешилите!
  • 12
    Бо
    Боже боже
    8 -3
    15:55, 24 юни 2020
    Слез си прибери вересиите( диванните революционери)!
    • Бе
      Без Боже
      6 -4
      16:44, 24 юни 2020
      Като си толкова ЕРБАП, си напиши името и призови всички на площада.Не петни Бог с твоите възклицания!
  • 13
    Зз
    ЗЗ
    8 -1
    16:47, 24 юни 2020
    Тази простата кърджалииска ***** ако имаше достоинство и малко съвест щеше да си подаде оставката .тя няма срам от мъж , от деца от съграждани .
  • 14
    Ад
    Адолф
    7 -1
    19:06, 24 юни 2020
    Да сера на правителство, тоя вирус не може ли да ги избие мамицата им

Още новини

Последни новини