Премиерът на Косово отказа да замине за Вашингтон след обвиненията срещу президента Хашим Тачи

Премиерът на Косово Авдулах Хоти се е отказал да замине за Вашингтон след обвиненията срещу президента на страната Хашим Тачи за извършване на военни престъпления, предаде ТАСС, позовавайки се на съобщение на Хоти във Фейсбук.

"Във връзка с новите събития в Прищина в резултат на обвинението, повдигнато от Специалната прокуратура, съм длъжен да се върна в своята страна, за да се запозная със ситуацията. Съобщих на посланик Гренел (специалния пратеник на американския президент за диалога между Белград и Прищина Ричард Гренел, бел.ред.), че не мога да присъствам на срещата на 27 юни в Белия дом", написа премиерът.

Специалната прокуратура за военните престъпления на Армията за освобождение на Косово повдигна обвинения вчера срещу президента на Косово Хашим Тачи и още няколко души във военни престъпления и престъпления срещу човечеството, включително за близо 100 убийства.
Новината дойде на фона на подготовки за среща на 27 юни в Белия дом, която Гренел организира между президентите на Сърбия и Косово.

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Коментари в сайта

Последни новини