Лили Иванова с офицерско звание

Министърът на отбраната Николай Цонев връчи на примата на българската естрада Лили Иванова почетно офицерско звание на медицинските служби към Българската армия.

На церемонията във военното ведомство беше прочетена заповедта за присвояване на военно звание от мобилизационния резерв, както и заповед, с която Лили Иванова беше наградена с хладно оръжие - офицерски кортик.

"Имам още по-голяма сабя от тази", коментира по-късно пред журналисти любимката на народа в отговор на въпроса дали това е първата й награда от военните.

Десетина минути преди церемонията, която се проведе в зала "Тържествена" на Министерството на отбраната, примата на българската естрада слезе от предната седалка на сребрист луксозен мерцедес, който паркира пред парадния вход на ведомствотo, допълва Монитор.

Беше облечена в черна куртка, черен панталон и очила в същия цвят. Черен лак на ноктите допълваше хармонията. Вместо в кубинки обаче, Лили все пак беше обута с традиционните за нея обувки на висок ток, също черни на цвят.

С каквото и да наградим Лили Иванова, то не е достатъчно, каза военният министър и добави, че Лили Иванова е човек на честта и доблестта.

Лили Иванова каза, че е развълнувана от оказаната й невероятна чест и внимание. Тя добави, че винаги е казвала, че е дисциплинирана като войник.
Източник: yellow.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини