Спрени заради кризата с коронавируса полети бавят пратките от чужбина. Преглед на печата

"Земя" информира за пропаднали площи, засети с жито, в Сливенско и в района на Кнежа. Стопани се надяват да завали дъжд, за да се спаси реколтата от царевица и слънчоглед. Надежда за добри добиви от пшеница има край Дунав, в област Силистра.

Според "Телеграф", намаления на 9 на сто ДДС за бебешки стоки от 1 юли веднага има ефект. Колкото до заведенията за хранене, там няма поевтиняване, но пък собствениците предлагат като бонус студени напитки. Има много промоции на пици и на книги, показва проверка на изданието след влязлото в сила намаление на ставката.

Спрени заради кризата с коронавируса полети бавят пратките от чужбина, показва проверка на "Монитор". Вместо една, колетите и писмата пътуват три седмици. Ако изпращаме нещо за Гърция, то се транспортира само по земя.

Излизащият само в петък в хартиен вариант "Стандарт" съобщава за промоции по Черноморието. Хотелиери се опитват да привлекат български туристи с 50 на сто отстъпка и бонус на плажа. Според вестника противоепидемичните мерки и затворените гранични пунктове ще охладят желанията на нашенци да се къпят в Бяло море. До този момент е наблюдавано оживление по морските плажове в края на седмицата, почивка тип "морски уикенд".

"Труд" предупреждава от първа страница, че от понеделник в Гърция ще се влиза само през пункт “Кулата“. В интервю за днешния брой, посланикът на Гърция Димитриос Хронопулос подчертава, че се налага да се съобразяваме с коронавируса. Според него сътрудничеството между двете ни страни в туризма е на изключително ниво.

Ръководителят на националната генетична лаборатория в столичния "Майчин дом" професор Алексей Савов споделя в интервю за "24 часа" - "Очаквам неинвазивния тест за генетични аномалии да влезе в безплатния скрининг". Този тест намалява със 70 на сто потенциално рискови инвазивни манипулации, а точността му е 99%. Единствено Националната генетична лаборатория в "Майчин дом" у нас има лиценз да извършва инвазивното изследване на място. Професор Савов не смята, че заразена с коронавирус бременна жена може да повлияе генетично отрицателно на бебето.

"Задава се театрално зрелище в чест на Вазов", информира вестник "Сега", който само в петък излиза в хартиен вариант. Тази година се навършват 170 години от рождението на народния ни поет и писател. Изданието обобщава и кои филмови проекти реши да подкрепи финансово Националния филмов център. Одобрени са идеи на Стефан Командарев, Къци Вапцаров, Милко Лазаров и други.  Сред творците, на които е отказано финансиране, са  Георги Дюлгеров и Димитър Коцев-Шоши.

Източник: БНР

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини