Вицепремиерите: Кой каквото прави, да пази България! Президентът да си изкара мандата (видео)

Не, няма да има огледална реакция на изявленията на президента. Не, няма да кажа, че правителството иска оставката на президента, заяви на пореден извънреден брифинг вицепремиерът Томислав Дончев.

Искам държавният глава да си изкара мандата, продължи вицепремиерът.

Кога правителството се превърна в мафия, запита риторично той. Когато прокуратурата повдигна обвинения на съветници на президента, заяви Дончев.

Днес Румен Радев поиска "сега и безконтролно" цялата власт. Ако някой иска цялата власт сега, трябва да обясни защо, подчерта вицепремиерът.

Живеем в страна, в която емоциите се разпалват лесно.

Той призова всички и особено политиците за повече мъдрост. Министерски съвет не е на Бойко Борисов, президентството не е на Румен Радев и МВР не е на Младен Маринов, отчете Дончев. Моля, който, каквото прави, да пази държавата, призова Томислав Дончев.

Социалният министър Деница Сачева се обърна към всички български граждани, които сега изпитват тревога как ще изкарат годината. Да мислим как ще изкараме "българската зима". Не виждам нито една ясна визия за това, каза Сачева. Политическия екстремизъм, който практикува Радев, е опасен, продължи тя и призова за възстановяване на институционалния диалог.  Ако на някой демокрацията не му е по мярка, да излезе и да каже това, подчерта министър Сачева и призова за деескалация на напрежението. Разум и хлъднокръвие, уважение към институциите призова тя да се проявят в тези смутни времена.

Военният министър Красимир Каракачанов изрази съжаление, че институциите воюват, а не вървят ръка за ръка.

Тези, които хвърлиха българското знаме на земята, трябва да бъдат наказани. Сега се обвинява правителството, но НСО не зависи от нас. Разделението на властите е записано в Конституцията, припомни той. 

Не съм чул призив от президента срещу провокаторите на протестите, каза Каракачанов. Той призова да се спрат организираните провокации, добре организирани. Българският полицай не е враг на обществото. Нека българските полицаи си вършат работата, те трябва да са толерантни, но да бранят живота си.

30 години омраза и конфронтация стигат, призова лидерът на ВМРО. Партии много, но България е една, изтъкна и Красимир Каракачанов. Не съм вярвал, че институциите ще влязат в конфронтация и война, изрази разочарованието си той. 

Единственият изход от тази ситуация е диалогът, каза Каракачанов, визирайки вандалски прояви в други страни. До нищо добро няма да доведе нахъсването брат срещу брат. Пробивът на полицейски кордон, бе добре организирана футболна агитка, заяви той, която наблюдавал от прозореца си.

Facebook коментари

Коментари в сайта (6)

  • 1
    Те
    театро
    14 -1
    17:46, 11 юли 2020
    Шайката се опитва да се подмаже и омилостиви гражданите.
  • 2
    3,
    3,14
    14 -1
    17:48, 11 юли 2020
    Сачева,идва краят!Много бели направи с мутрите,затова по-добре си мълчи!!!!
  • 3
    До
    Дончев
    10 -2
    18:26, 11 юли 2020
    Дончев, не видя ли еврата, златото, пистолета, уискито в нощното шкафче на любимият ти вожд. Не чу ли оскърбителното изказване към председателя на НС. Слепи ли сте, глухи ли сте, че единствено президента ви е виновен. Омръзнахте на хората с делата си, с кражбите, с корупцията, със " загрижеността"към хората,а всъщност нищо не правите и пълните единствено вашите шкафчета. Превърнахте българите в роби на цяла Европа и света. Лошо здравеопазване. На последно място по доходи в ЕС. Демографска криза. На какво се радвате и защо прахосвате парите които народа ви плаща. Идете си, подайте оставките си и не се мислете за единствени и богопомазани. Достатъчно търпяхме.
  • 4
    Си
    Сиса
    7 -1
    20:52, 11 юли 2020
    Кой каквото ще да прави , мутрите да си вървят! Прекалиха, хайде марш!
  • 5
    Ве
    Веско
    9 -1
    21:56, 11 юли 2020
    Кой го казва! Точно, защото пазим нашата България искаме са се махате. Айде, пътя....
  • 6
    Хи
    Химена
    6 0
    07:13, 12 юли 2020
    Палячовци - прасета , старци и кюфтета , това са наще ГЕРБалета !
Последни новини