13 °C

Представиха подробно проекта за реновиране на центъра на Асеновград

Изображение 1 от 4

  Заместник-кметът на Асеновград Стоян Димитров представи на пресконференция пред медии и граждани днес ( 14.07.20 г. ) изпълнението на проекта за реновиране на центъра на града. 

  Той е с наименование "Благоустрояване на част от централната зона и площад "Акад.Николай Хайтов" в гр.Асеновград - I етап", Договор № BG16RFOP001-1.25-0006-C01.

  Заместник-кметът подчерта, че финансирането е изцяло с европейски средства и е за конкретната цел. 

  Парите не са отделени от бюджета на общината и сумата може да бъде ползвана само и единствено за реализирането на проектното предложение.

  На представянето присъстваха заместник-кметове, екипът по проекта, служители на общината, граждани, представители на медиите.

  Инженер Димитров представи основната цел и параметри на проекта.

  Общата му стойност е в размер на 4 313 813,86 лева. Тя е 100 % безвъзмездна финансова помощ.

  Европейското финансиране от ЕФРР е на стойност 3 666 741,78 лева. Националното съфинансиране е в размер на 647 072,08 лева.

  Началната дата на проекта е 01.06.20 г. , а крайната дата за реализация на всички дейности и приключване на проекта е 01.12.22 г.

  Инженер Димитров посочи, че проектът е насочен към подобряване на градската среда в Асеновград и в частност - благоустрояване на централната зона на града. 

  Целта е, от една страна да придаде идентичен, единен и запомнящ се облик, като в същото време предлага решение за укрепване конструкцията на площадното пространство.

  Интервенциите са върху част от площадното пространство и изцяло нива II и III на площад "Академик Николай Хайтов".

  Предвидени са демонтаж на съществуващите настилки и монтаж на нови такива ; изграждане на постоянна открита сцена с обслужваща сграда, която да може да се ползва за организирани събития, представления, неформални прояви, публични изяви ; изграждане на алпинеуми и амфитеатрална зона за отдих.

  Предвижда се също така "повдигане" на II-ро ниво чрез полагане на нова стоманобетонова плоча. Планирано е цялостно отводняване, ново улично и площадково осветление, включително и на обществени сгради - Градска библиотека "Паисий Хилендарски", общинска администрация на РУ на МВР в Асеновград ; изграждане на система за видеонаблюдение ; цялостно озеляване на новоформираните зелени площи; изграждане на поливна система и изграждане на съоръжения, осигуряващи достъпност за хората с увреждания - рампи и асансьор, обслужващ трите нива на центъра.

  В пресконференцията последва кратко резюме на дейностите, залегнали в проекта и статуса им към момента. А именно: Управление, мониторинг и отчетност на проекта: "Благоустрояване на част от централната зона и площад "Академик Николай Хайтов" в гр.Асеновград - I етап; Авторски надзор; Строителен надзор; Информация и публичност на проекта; Одит на проекта; Въвеждане на обекта в експлоатация.

  Инженер Димитров информира, че по част от дейностите вече има сключени договори с фирми изпълнители. За основната дейност - изпълнение на строително-монтажните работи, вече е избрана фирма.

  Договор ще се сключи след изтичане на законоустановения срок за обжалване.

  В заключение Стоян Димитров припомни, че в реализацията на настоящия проект ще се изпълни етап I  от инвестиционния проект за ремонт на центъра.

  При първа възможност община Асеновград ще търси финансиране и за изпълнение на етап II.

  Източник: Asenovgrad.NET

  Facebook коментари

  Коментари в сайта

  Хороскоп за 24.01.2021

  Хороскоп за Овен

  Овен
  Обмислете положителните и отрицателните страни на въпроса, който стои за решаване пред вас днес, за да се предпазите от грешки. Ще бъдете успешни, ако не игнорирате разума от сърцето си и им отдавате еднакво значение. Общуването с приветливи и позитивно мислещи хора ще ви бъде полезно и ще ви се отрази тонизиращо.
  24 яну 2021

  Хороскоп за Телец

  Телец
  Телец Обхванати сте от ентусиазъм и това неминуемо ще доведе до промени. Ако се вслушате в съветите на ценен за вас човек и ги приложите в бизнеса, ще регистрирате сполука. Ако прекарвате почивката си на море бъдете внимателни с подводните спортове.
  24 яну 2021

  Хороскоп за Близнаци

  Близнаци
  Имате най-разнообразни планове за този ден, но твърде вероятно е да се окаже че трябва да се заемете с нещо, което не е влизало в сметките ви. Въпреки това го направете и няма да съжалявате. Бъдете искрени към интимния партньор, предпочитайте да говорите открито за въпроси, които ви вълнуват, а не да ги премълчавате.
  24 яну 2021

  Хороскоп за Рак

  Рак
  Ще посветите по-голямата част от времето си на реализацията на делова задача. Обмислено и разумно пристъпвате към работата си, друго не би могло и да бъде за вас, за това ще се доближите до успеха. Търсещите нов път ще проучват възможностите за образование или работа в чужбина.
  24 яну 2021

  Хороскоп за Лъв

  Лъв
  Ще работите самостоятелно, влагайки творчески заряд и амбиция за изява. Без да отхвърляте чуждите идеи ще търсите най-доброто, което да приложите в работата си. Така ще си осигурите по-добри бъдещи проекти, а от там и финансова осигуреност. Вслушвайте се в съветите на специалисти за здравословните си неразположения.
  24 яну 2021

  Хороскоп за Дева

  Дева
  Полезните ви контакти ще благоприятстват задачите, с които се захващате днес. Когато сте в позиция на зависими от някого знаете как да се държите, но не променяйте отношението си към него при промяна на обстоятелствата. С ентусиазъм ще градите планове за общото ви бъдеще с партньора, вдъхновени от вниманието му към вас.
  24 яну 2021

  Хороскоп за Везни

  Везни
  Очаква ви спокоен неделен ден. Делата ви ще вървят така, както сте ги планирали. Вечерта е възможно да се отдадете на развлечения. Среща със стари приятели ще ви развесели и настрои позитивно за предстоящата седмица. Имате нужда от повече разнообразие, затова помислете какво можете да направите по въпроса.
  24 яну 2021

  Хороскоп за Скорпион

  Скорпион
  Изпълнени сте с добри очаквания от предстояща сделка и ще подчините времето на деловите си ангажименти. Натовареността ще изостри чувствителността ви и са възможни конфликти. Владейте се, за да не провалите настроението, не само своето, но и на околните. Пътуващите ще изпълнят програмата си, стига да са внимателни, ако шофират.
  24 яну 2021

  Хороскоп за Стрелец

  Стрелец
  Без да се стряскате от динамичното развитие на събитията покрай вас, ще задълбочите интересите си в сферата, в която работите. Доверието, което сте изградили до тук ще благоприятства по-следващите ви стъпки, без затруднения ще се ползвате от услугите на хората около вас.
  24 яну 2021

  Хороскоп за Козирог

  Козирог
  Затрудненията на работното място ще ви поизнервят, но ще намерите правилните решения за тях. Не се ангажирайте с много дейности наведнъж, за да можете да мислите пълноценно, а не под въздействие на стреса. Не пренебрегвайте семейството си и обърнете внимание на личните си дела. Грижите за здравето ще ви се отразят добре, ще ви направят по-гъвкави и бодри.
  24 яну 2021

  Хороскоп за Водолей

  Водолей
  Не се подвеждайте по чужди съвети, защото е възможно прикрити недоброжелатели да ви навредят. Вслушвайте се в собствената си интуиция и действайте съобразно нея. Имате успех сред противоположния пол. Чарът и чувството ви за хумор са неотразими. Възползвайте се.
  24 яну 2021

  Хороскоп за Риби

  Риби
  Инвестирайте в бъдещето си. Направете нужните усилия днес, за да се чувствате добре утре. От изявите ви ще зависят бъдещите ви реализации. Ползотворни контакти ще ви помогнат да определите приоритетите си, като дадете предимство на нещата, които ви носят доволство и добри доходи.
  24 яну 2021
  Последни новини