30 °C

Представиха подробно проекта за реновиране на центъра на Асеновград

Изображение 1 от 4

  Заместник-кметът на Асеновград Стоян Димитров представи на пресконференция пред медии и граждани днес ( 14.07.20 г. ) изпълнението на проекта за реновиране на центъра на града. 

  Той е с наименование "Благоустрояване на част от централната зона и площад "Акад.Николай Хайтов" в гр.Асеновград - I етап", Договор № BG16RFOP001-1.25-0006-C01.

  Заместник-кметът подчерта, че финансирането е изцяло с европейски средства и е за конкретната цел. 

  Парите не са отделени от бюджета на общината и сумата може да бъде ползвана само и единствено за реализирането на проектното предложение.

  На представянето присъстваха заместник-кметове, екипът по проекта, служители на общината, граждани, представители на медиите.

  Инженер Димитров представи основната цел и параметри на проекта.

  Общата му стойност е в размер на 4 313 813,86 лева. Тя е 100 % безвъзмездна финансова помощ.

  Европейското финансиране от ЕФРР е на стойност 3 666 741,78 лева. Националното съфинансиране е в размер на 647 072,08 лева.

  Началната дата на проекта е 01.06.20 г. , а крайната дата за реализация на всички дейности и приключване на проекта е 01.12.22 г.

  Инженер Димитров посочи, че проектът е насочен към подобряване на градската среда в Асеновград и в частност - благоустрояване на централната зона на града. 

  Целта е, от една страна да придаде идентичен, единен и запомнящ се облик, като в същото време предлага решение за укрепване конструкцията на площадното пространство.

  Интервенциите са върху част от площадното пространство и изцяло нива II и III на площад "Академик Николай Хайтов".

  Предвидени са демонтаж на съществуващите настилки и монтаж на нови такива ; изграждане на постоянна открита сцена с обслужваща сграда, която да може да се ползва за организирани събития, представления, неформални прояви, публични изяви ; изграждане на алпинеуми и амфитеатрална зона за отдих.

  Предвижда се също така "повдигане" на II-ро ниво чрез полагане на нова стоманобетонова плоча. Планирано е цялостно отводняване, ново улично и площадково осветление, включително и на обществени сгради - Градска библиотека "Паисий Хилендарски", общинска администрация на РУ на МВР в Асеновград ; изграждане на система за видеонаблюдение ; цялостно озеляване на новоформираните зелени площи; изграждане на поливна система и изграждане на съоръжения, осигуряващи достъпност за хората с увреждания - рампи и асансьор, обслужващ трите нива на центъра.

  В пресконференцията последва кратко резюме на дейностите, залегнали в проекта и статуса им към момента. А именно: Управление, мониторинг и отчетност на проекта: "Благоустрояване на част от централната зона и площад "Академик Николай Хайтов" в гр.Асеновград - I етап; Авторски надзор; Строителен надзор; Информация и публичност на проекта; Одит на проекта; Въвеждане на обекта в експлоатация.

  Инженер Димитров информира, че по част от дейностите вече има сключени договори с фирми изпълнители. За основната дейност - изпълнение на строително-монтажните работи, вече е избрана фирма.

  Договор ще се сключи след изтичане на законоустановения срок за обжалване.

  В заключение Стоян Димитров припомни, че в реализацията на настоящия проект ще се изпълни етап I  от инвестиционния проект за ремонт на центъра.

  При първа възможност община Асеновград ще търси финансиране и за изпълнение на етап II.

  Източник: Asenovgrad.NET

  Facebook коментари

  Коментари в сайта

  Хороскоп за 26.09.2020

  Хороскоп за Овен

  Овен
  Готовността ви за действие е впечатляваща, предвид обстоятелствата покрай вас. Като начало се убедете, че е във вашите възможности. Не се ангажирайте с прекалено много задачи, това може да ви донесе повече напрежение. Отнесете се с внимание към човек от обкръжението ви, който е добър към вас, а вие му обръщате гръб.
  26 сеп 2020

  Хороскоп за Телец

  Телец
  Времето ще работи за вас и ще стигне за всичко, а задачите ви ще се реализират както ги предвиждате. Обърнете повече внимание на семейството си, напоследък сте твърде заети и пропускате важни моменти. Не бъдете прекалено недоверчиви към направена ви оферта. Откриват ви се възможности, за каквито сте мечтали.
  26 сеп 2020

  Хороскоп за Близнаци

  Близнаци
  Изпълнени сте с ентусиазъм. Контактите с близките ви действат тонизиращо, а разбирането от страна на любимия човек ви кара да забравите проблемите. Действайте, впускайте се в рисковани начинания, успехът е на ваша страна.
  26 сеп 2020

  Хороскоп за Рак

  Рак
  Денят за много от вас ще премине в спокойна обстановка, сред близки или приятели. Други ще използват времето си за професионална подготовка, предстоящи изпити или делови срещи поддържат кондицията и вниманието им будни. Не допускайте дреболии да помрачат настроението ви, погледнете на тях от друг ъгъл и ще ги преодолеете по-лесно.
  26 сеп 2020

  Хороскоп за Лъв

  Лъв
  Ще се почувствате значително по-добре, ако не говорите за всичко онова, което ви тревожи. Не за друго, а защото е възможно да нараните без причинно някой до вас, без от това да спечелите. Вечерта ви ще бъде приятна, но заслуга ще е на някой, който ви обича. Бъдете откровени с него и не крийте отношението си, каквото и да е то.
  26 сеп 2020

  Хороскоп за Дева

  Дева
  Предпочитате да прекарате този ден сред хора, общувайки вместо да си седите у дома. Ще ви се отдаде такава възможност към средата на деня, когато приятен ангажимент ще ви срещне с интересни личности. Можете да научите много и да споделите част от своя опит, което пък ще бъде от полза за събеседниците ви. На някои от вас предстои пътуване по работа.
  26 сеп 2020

  Хороскоп за Везни

  Везни
  Очаква ви интересен ден, изпълнен с положителни емоции. Независимо с какво предпочетете да се занимавате със сигурност ще откривате приятни неща във всяко нещо. Ново запознанство ще въодушеви необвързаните от вас. Личното ви обаяние няма да остане незабелязано от хората около вас. Възможно е да се запалите по нещо ново и вълнуващо.
  26 сеп 2020

  Хороскоп за Скорпион

  Скорпион
  Рутинните задачи ще запълват голяма част от деня ви, но и към тях ще подхождате с нужната отговорност и внимание. Добри перспективи както за вас, така и за близките ви. И с право ще получите дарове за това, което давате. Обадете се на приятели и разпуснете вечерта.
  26 сеп 2020

  Хороскоп за Стрелец

  Стрелец
  Съществуват проблеми, които понякога ви причиняват притеснения. Въпреки, че сте силни, чувствителността ви е изострена и ще приемете случващото се като особено сериозно. Можете да се справите и с по-малък разход на енергия. Бъдете практични и не се колебайте да направите компромис, ако трябва.
  26 сеп 2020

  Хороскоп за Козирог

  Козирог
  В прекрасно настроение сте и с удоволствие и нетърпение пристъпвате към обичайните си занимания. Среща с интересна и привлекателна личност ще направи този ден незабравим. Не пропускайте добрата възможност, която ви се открива. Това може да е началото на стабилна и трайна връзка. Не всеки среща такъв човек, а и скоро едва ли ще ви се отдаде подобна възможност.
  26 сеп 2020

  Хороскоп за Водолей

  Водолей
  Избягвайте промените днес. Домашният уют е препоръчителен и доста здравословен. Вечерта прекарана в дружелюбна приятелска компания е най-удачният завършек на деня. Непредпазлив флирт може да ви създаде неприятности.
  26 сеп 2020

  Хороскоп за Риби

  Риби
  Няма да сгрешите, ако се вслушате в собствените си разсъждения и желания. С добрите си организаторски умения ще трансформирате работата в удоволствие. Някои от вас ще предприемат пътуване до нови и непознати за тях места. Това ще ги зареди с много енергия. Ще изживеете приятни мигове с любимите си хора.
  26 сеп 2020
  Последни новини