След снимките: Появи се видео с пачки и пистолет от спалнята на Борисов

Месец след като до медиите анонимно бяха изпратени снимки от спалнята на премиера Бойко Борисов, се появи и видео. Записът е с продължителност по-малко от минута и бе разпространен от Afera.bg. В него се виждат няколко помещения от вила "Секвоя" в резиденция "Бояна", където живее служебно министър-председателят. Къщата, която е в съседство до тази на президента (вила "Калина"), се охранява от НСО.

Анонимният снимащ преминава през няколко помещения – баня, гардероб и коридор преди да стигне до спалнята. На кадрите се виждат купчина лекарства и дрехи, които Mediapool умишлено не показва, защото не смята, че имат някаква информационна стойност. Заснета е и метална каса в коридора. След това записът продължава в спалнята. Там снимащият показва нощното шкафче до леглото на премиера. Върху него има кремове и пистолет. В чекмеджето пък са оставени пачки от по 500 евро, черна найлонова торбичка и кюлчета от т.нар. инвестиционно злато.

Спалнята на Борисов е снимана повече от веднъж, става ясно от видеото. Например – пистолетът и кремовете са постоянен декор, но чаршафите на леглото са сменени. При сравнение със снимките отпреди месец се вижда и че на част от тях черната торбичка липсва.

Досега премиерът винаги е твърдял, че снимките са компромати. Той призна автентичността само на една от тях – тази, на която бе заснет как спи, но тези с пачките евро в чекмеджето каза, че са фалшиви. Тогава обясни, че спи с пистолет, защото се чувства беззащитен.

Засега няма отговор откъде са пачките евро и златото в чекмеджето на нощното шкафче. Не се знае и кой е авторът на видеото и снимките. Преди месец от ГЕРБ заподозряха, че бившият вътрешен министър Цветан Цветанов, който напусна партията, е автор на компроматите. Той отрече. Самият Борисов каза, че снимките са правени през пролетта на миналата година около датата на евроизборите. Той твърди, че тогава в Бояна е имало много хора от ГЕРБ, защото там провеждал изпълнителните комисии на партията.

От НСО, която само преди няколко дни остана без началник заради скандала с охраната на Делян Пеевски и Ахмед Доган, засега не казват как са направени снимките. Преди месец оттам съобщиха, че правят вътрешна проверка по случая. Резултати не са оповестявани публично. Освен всичко останало, подобни снимки са и пробив в сигурността на Борисов, който е сред най-охраняваните личности в държавата. Преди десет дни шефът на НСО ген. Красимир Станчев изрази убеденост, че хората от службата нямат нищо общо със снимките, които според него са направени от приближено до Борисов лице.

"Всеки човек има собствен кръг от хора, а вече как е преценен този кръг – не мога да кажа. Нашата съпричастност е дотолкова, доколкото достъпът на определения кръг лица, близки до охраняемото лице, е с много по-облекчен достъп – със сигурност някой от този кръг на премиера е направил снимките", заяви ген. Станчев на 5 юли, а преди това коментира: "Почти 11 години тези хора (от НСО) работят с премиера, няма напуснали и за толкова време е изградено доверие... Не съм убеден, че записите са направени в ситуация, в която охраната е била близо до него. За мен тези записи са с неизвестен източник", заяви той.

Видеозаписът е част от поредицата компромати. Той се появява точно месец след снимките и само ден след пореден запис с Борисов, разпространен отново анонимно. Става дума за разговор между премиера и бившия главен главен прокурор и настоящ председател на Конституционния съд Борис Велчев. В него двамата обсъждат два паралелни скандала – с довършването на новия корпус на УНСС и със спорове между ректора на Великотърновския университет проф. Христо Бонджолов и преподаватели и студенти във висшето училище в навечерието на избора за нов ректор.

Преди това бяха пуснати и още записи – в началото на юни изтече разговор, в който премиерът говореше за председателя на парламента Цвета Караянчева и за миналогодишния опит на "Еврохолд" да придобие ЧЕЗ. "Еврохолд" първо бе проверяван от КФН, а после Комисията за защита на конкуренцията забрани сделката и в момента по случая се води спор във Върховния административен съд. "Иначе раздуйте това, че вкарах КФН по "Еврохолд" на тоя да му размажа физиономията, че не се съобразява с мене" , заяви в онзи разговор Борисов.

През юни изтече и още един запис, за който се се твърдеше, че е от разговор с бившия шеф на "Лукойл" Валентин Златев, когото Борисов нарича "Валентин Василич". В този запис Борисов се оплакваше, че "Корнела и Радев" навсякъде твърдели, че Василич им е "гръб" и ги подкрепя.

Източник: mediapool.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта (16)

  • 1
    66
    66666
    23 -7
    18:42, 16 юли 2020
    Каква душа трябва да носиш, за да понесеш всички тези потресаващи факти, да виждаш неистовата омраза, ненавист, ярост, погнуса на българския народ и … да можеш да дишаш. Вероятно обяснението е някаква медицинска диагноза. Не е възможно всички тези образовани млади хора да имат над себе си един явно болен с IQ на примат.
    • Ка
      казва се нацисизъм
      19 -4
      19:06, 16 юли 2020
      болест по диктаторите. лекува се с тояги. ако не помотнат се увеличава дозата
    • Ед
      Един от много
      6 -16
      19:22, 16 юли 2020
      Коментарът е скрит заради голям брой отрицателни гласове. За да видите коментара, натиснете тук
    • Ед
      един от още повечето
      15 -5
      19:47, 16 юли 2020
      Излез педераcт, да видим колко тясна ще ни се види България.
  • 2
    Къ
    Към един от много
    9 -4
    20:36, 16 юли 2020
    Хей , педераст долен, излезте всички аз ще съм сам да те видя с всички педали там, пиши къде си, ако не пишеш със сигурност си се наспал, кирлив парцал
  • 3
    Хе
    Хей
    11 -3
    20:38, 16 юли 2020
    Ти ли си ГЕРБ бе задник, сега на вас уплашените калинки ви е тясна България, боклук гербераски, долен и миризлив
    • Ед
      Един от много
      0 0
      16:39, 17 юли 2020
      Коментарът е заменен с този текст от редакторите заради обидно,расистко или нецензурно съдържание!
    • Ед
      Един от много
      0 0
      17:02, 17 юли 2020
      Хасково Нет е хибриден сайт, обслужващ задкулисни интереси.
      В по-горния си постинг нямам нито една вулгарна дума, а вие ми изтрих те коментара.
      Хасково Нет, днес какви са спуснати те ви опорки от престъпната група - - Президент, Череп, Прокопиев...?
      Хасково Нет.... Нечестни и недостойни сте....
      Това ще ви самопогуби.
    • Бя
      Бях там
      0 -1
      17:12, 17 юли 2020
      И вчера в Пловдив, и днес в Бургас множество протестиращи поискаха оставка на Президента.
      Започна се.
      Хасково Нет не го отрази разбира се.
    • Ед
      Един от много
      0 0
      17:15, 17 юли 2020
      Коментарът е заменен с този текст от редакторите заради обидно,расистко или нецензурно съдържание!
  • 4
    Ха
    Хах
    9 -1
    20:50, 16 юли 2020
    Колко ниско тряБва да паднеш за да правиш това?? Каква гад трябва да си?? Мръсник!!!
  • 5
    Ба
    Бать Бойко
    7 -1
    20:59, 16 юли 2020
    Предлагам всеки в България да е министър -председател на държавата по 10 дена и така ще решим въпроса със социално слабите, а за малко по-заможните по 5 дена митничари и протестите да спрат! Моля ви от сърце , че днес се наспах!
  • 6
    То
    Томова
    10 -3
    21:31, 16 юли 2020
    Безобразно нагъл!!! Отвратителен арогантен наглец!
    И нито дума за пачките от корупция!
    Нито дума и нито стон за пачките от корупция и от Каскета Гешев!
    Вън, мутри! За затвора сте!
  • 7
    Ху
    Хубави си ревете
    1 -5
    10:30, 17 юли 2020
    Ама нали знаете ,че пак ще изберем герб , това ,че... Виж коментара
  • 8
    АВ
    А вие
    1 0
    11:13, 17 юли 2020
    Вие сте прости и като спечелите и веднага губите, за наше добро естествено!
  • 9
    Ка
    Капо ди тутти капи
    3 0
    14:04, 17 юли 2020
    В Хасково е гюбрето/боклука/на герб.И да си смените логото,стига сме псували Герба на България.
Последни новини