-2 °C

Център за ранно детско развитие и община Асеновград с кампания "Заедно през първите 7"

Община Асеновград съвместно с Център за ранно детско развитие ( ЦРДР ) стартират кампания под надслов "Заедно през първите 7". В нея ще се включат всички потребители на услуги в центъра. 

Кампанията акцентира върху значението на първите 7 години от живота на детето и семейството, като най-важни за развитието на подрастващите. 

Специалистите призовават своите клиенти - заедно да подкрепим децата и да инвестираме в тяхното бъдещо израстване.

Кампанията ще включва 3 инициативи. Във фокуса на всяка от тях е отделна група потребители на услуги в ЦРДР - Асеновград. Продължителността на кампанията ще е в рамките на 3 месеца. 

Първата инициатива вече стартира (на 29.07.2020 г.). Насочена е към семействата и най-малките потребители на услуги - бебетата. За всяко от децата на възраст от 0 месеца до 1,5 години ще се предостави пакет с материали и консумативи за първите грижи за бебето. 

Той включва памперси, адаптирано мляко, суха млечна каша, шише с биберон, детски шампоан и хигиенни кърпи за деца.

Специалистите от екипите по здравно и семейно консултиране ще организират предоставянето на материалите за всеки свой клиент, по график и при строго спазване на противоепидемичните мерки. 

Инициативата предвижда да обхване 40 деца и техните семейства, ползващи услуги в ЦРДР - Асеновград.

Втората акция ще стартира на 17.08.2020 г. и е насочена към 37 деца на възраст от 2г. до 6 г. В рамките на инициативата ще се предоставят материали, които са определени според възрастта на децата и подкрепят образователното, емоционалното и познавателното им развитие. 

Специалистите от екипите по ранна интервенция на уврежданията, индивидуална педагогическа подкрепа, семейно и здравно консултиране ще организират предоставянето на образователните материали на място в ЦРДР - Асеновград за всеки от потребителите на услуги.

Според индивидуалните нужди на децата и съответстващи на възрастта са предвидени занимателни игри за развитие на познавателните умения, за стимулиране на уменията за общуване, за смятане и работа в екип. Основната част от материалите акцентира на общуването, образованието и социалните умения.

Третата инициатива стартира в началото на месец септември 2020 г. и включва децата, на които им предстои да бъдат в 1-ви клас.

За 11 бъдещи ученици ще се предоставят училищни пособия и материали, подкрепящи подготовката им в училище.

Източник: Asenovgrad.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Хороскоп за 18.01.2021

Хороскоп за Овен

Овен
С ведрото си излъчване и положителна мисъл ще въздействате на околните и насочвате развитията в позитивна посока. За вас, както и за всички други е важно да живеете в спокойствие, за да се развивате и да творите пълноценно. Починете си, като потърсите приятни за тялото и душата ви занимания.
18 яну 2021

Хороскоп за Телец

Телец
Въздържате се да поемате ангажименти днес и вероятно съвсем основателно. Много е възможно да се оставите в обятията на мързела. Използвайте пълноценно времето си за почивка. Въпреки, че у дома ви ще се намерят много изкушения, които да ви накарат да не излизате, не се поддавайте. Навън ви очаква вълнуваща среща.
18 яну 2021

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Предприемате нова стъпка в професионален план, където се изявявате в нова за вас област. Считате, че имате достатъчно шансове за успех и наистина е така. От вас ще се изисква да довършвате всичко, с което се захванете и да не допускате вмешателство в решенията си. Най-добре работите с колега,представител на знаците Везни или Водолей.
18 яну 2021

Хороскоп за Рак

Рак
Без да се поддавате на провокативни внушения ще следвате програмата си и всичко, което е във ваш интерес. Така ще организирате делата си, че да ги приключите с очакваните резултати, което е желанието и на съдружниците ви. Не прибързвайте в увлеченията си, дайте си време.
18 яну 2021

Хороскоп за Лъв

Лъв
Заредени сте с добри очаквания и нищо от това, което предстои да се случи няма да ви изненада или обезкуражи. На път сте да постигнете краткосрочните си цели, целенасочените ви действия дават резултат. Финансови реализации и романтични вълнения за късметлиите. Някои от вас ще пътуват, като това може да бъде и в чужбина.
18 яну 2021

Хороскоп за Дева

Дева
Романтични настроения ще има около вас и ще се радвате на споделен интерес от страна на човек, който силно ви вълнува. Мъжете от знака ще направят предложения и ще получат отговори, даващи им основание за добри, бъдещи, брачни отношения. Мислите ви ще са свързани най-често с предстоящи събития относно личния ви живот. Не загърбвайте текущите си задачи, защото от там се очаква да дойдат и средствата. Хранителните добавки ще ви помогнат да регулирате здравословни проблеми и ще внесат известно облекчение, но основната ви грижа за здравето си остава ваша. Радостни новини във връзка с подобряване състоянието на родители и близки, което ви е тревожело до сега. Целенасочените ви действия по отношение бъдещият ви дом, ще ви отведат по-скоро при него.
18 яну 2021

Хороскоп за Везни

Везни
Като истински фокусници, ще промените нещата, които пречат на бизнеса ви и ще продължите уверено напред. Освобождаването от зависимости няма да спре до тук, има още от какво да се чистите. Очакванията ви са свързани с приключване на мащабен проект, но работата по него продължава.
18 яну 2021

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Не позволявайте на емоциите да определят отношението ви към работата, за да не се конфронтирате с колегите. Търпеливо следвайте целите си и ще ги постигнете по-бързо. Съдбата ще ви предложи добри възможности и от вас зависи да се възползвате навреме. Вести от чужбина.
18 яну 2021

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Твърде емоционални сте днес и подхождате към всяко нещо от тази страна. Това може да ви създаде проблеми, особено с хора, които се смятат за по-сериозни. Съобразявайте се с всички около вас днес, за да не си създавате излишни неприятности. Очаква ви положително разрешение на личен въпрос, който значи много за вас. Радвате се на ценна покупка.
18 яну 2021

Хороскоп за Козирог

Козирог
Заслугата ви за решаване на професионален проблем ще се отчете от колеги и ръководители. От това ще останете всички доволни, те, че могат да продължат, а вие, че сте оценени правилно. Всички ви начинания ще се толерират от съдбата. Не се ограничавайте, а проявете аналитичните си способности.
18 яну 2021

Хороскоп за Водолей

Водолей
Не приемайте ангажименти, които ви отклоняват от делата ви. Старайте се да обхванете повече от задачите си, за да ви остане време за развлечения вечерта. На дамите им предстои вълнуващо преживяване, което ще ги направи щастливи. Любовните тревоги ще отстъпят място на приятни настроения.
18 яну 2021

Хороскоп за Риби

Риби
С интересни идеи, отнасящи се към бъдещата ви дейност ще започне седмицата за вас. Добре планираните ви ходове ще съдействат да постигнете по-скоро това, към което се стремите. Възможно е да има и напрежение около вас, но не си хабете нервите. В повечето случаи то е плод на въображението ви, отколкото на реални проблеми.
18 яну 2021
Последни новини