21 °C

Център за ранно детско развитие и община Асеновград с кампания "Заедно през първите 7"

Община Асеновград съвместно с Център за ранно детско развитие ( ЦРДР ) стартират кампания под надслов "Заедно през първите 7". В нея ще се включат всички потребители на услуги в центъра. 

Кампанията акцентира върху значението на първите 7 години от живота на детето и семейството, като най-важни за развитието на подрастващите. 

Специалистите призовават своите клиенти - заедно да подкрепим децата и да инвестираме в тяхното бъдещо израстване.

Кампанията ще включва 3 инициативи. Във фокуса на всяка от тях е отделна група потребители на услуги в ЦРДР - Асеновград. Продължителността на кампанията ще е в рамките на 3 месеца. 

Първата инициатива вече стартира (на 29.07.2020 г.). Насочена е към семействата и най-малките потребители на услуги - бебетата. За всяко от децата на възраст от 0 месеца до 1,5 години ще се предостави пакет с материали и консумативи за първите грижи за бебето. 

Той включва памперси, адаптирано мляко, суха млечна каша, шише с биберон, детски шампоан и хигиенни кърпи за деца.

Специалистите от екипите по здравно и семейно консултиране ще организират предоставянето на материалите за всеки свой клиент, по график и при строго спазване на противоепидемичните мерки. 

Инициативата предвижда да обхване 40 деца и техните семейства, ползващи услуги в ЦРДР - Асеновград.

Втората акция ще стартира на 17.08.2020 г. и е насочена към 37 деца на възраст от 2г. до 6 г. В рамките на инициативата ще се предоставят материали, които са определени според възрастта на децата и подкрепят образователното, емоционалното и познавателното им развитие. 

Специалистите от екипите по ранна интервенция на уврежданията, индивидуална педагогическа подкрепа, семейно и здравно консултиране ще организират предоставянето на образователните материали на място в ЦРДР - Асеновград за всеки от потребителите на услуги.

Според индивидуалните нужди на децата и съответстващи на възрастта са предвидени занимателни игри за развитие на познавателните умения, за стимулиране на уменията за общуване, за смятане и работа в екип. Основната част от материалите акцентира на общуването, образованието и социалните умения.

Третата инициатива стартира в началото на месец септември 2020 г. и включва децата, на които им предстои да бъдат в 1-ви клас.

За 11 бъдещи ученици ще се предоставят училищни пособия и материали, подкрепящи подготовката им в училище.

Източник: Asenovgrad.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Хороскоп за 27.09.2020

Хороскоп за Овен

Овен
Както и до сега, ще поддържате осведомеността си по въпросите, които ви интересуват и с отношение по социалните проблеми, които вълнуват всички. Ще търсите подкрепата и на други хора, с които да работите за подобряване на настоящето. С решенията си днес ще влияете върху бъдещето, своето и на другите.
27 сеп 2020

Хороскоп за Телец

Телец
Предпочитанията ще ви отведат навън сред природата, със семейството или приятелите. Където и да сте, ще се чувствате добре, удовлетворявайки страстта си към приключения. Не унивайте, дори и да не сте сред инициаторите, това е начин да се разтоварите от стреса. Среща с човек, който не спира да ви вълнува.
27 сеп 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Успявате да помогнете на свой близък без да променяте особено плановете си. Постарайте се да свършите работата, която сте планирали за днес, за да не останете недоволни от себе си по странични причини. Печелите доверието на човек, който е имал съмнения към вас. Направете всичко възможно, за да не го разочаровате отново.
27 сеп 2020

Хороскоп за Рак

Рак
Поставяте си различни задачи за днешния ден, но има вероятност голяма част от плановете ви да не се осъществят точно според замисъла ви. Въпреки това бъдете сигурни, че ще останете доволни от нещата, които ще свършите днес. На някои от вас предстои интересно запознанство, което може да даде началото на нещо многоочаквано за вас.
27 сеп 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
Не възлагайте прекалено много надежди на операции със значителен риск. Шансът днес ще дойде от съвсем неочаквана за вас посока. Бъдете готови да действате бързо и точно. Приятели са ви подготвили желана изненада.
27 сеп 2020

Хороскоп за Дева

Дева
Няма да се чувствате в добра физическа форма и това ще се отрази на всичко, с което се занимавате. Помислете за активна почивка - разходки или спорт. Оставането в къщи не е добър избор - имате нужда от движение. Радостни ще останете от новините, които пътуват към дома ви. Приятелите очакват от вас повече внимание.
27 сеп 2020

Хороскоп за Везни

Везни
Ще се отнесете отговорно към започната вече задача, чиито срок е днес. Няма да ви остане много лично време, за съжаление на други, които търсят компанията ви. Новите ангажименти ще изискват от вас повече съсредоточеност и енергия, за това отделете време за отдих. Без усилия ще решите финансов проблем.
27 сеп 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Денят ви ще е спорен и с по-малко усилия ще постигате повече. Намеренията ви ще срещнат разбиране, което ще се отрази благоприятно на реализацията им. По-спокойни ще се погрижите за идващите дни, така, че да зарадвате близките си. Търсете компанията на онези, сред които се чувствате добре.
27 сеп 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
От днес за вас започва период на стабилизация. Чувствате в себе си достатъчно сила и ентусиазъм да се справите с предизвикателствата на вашата дейност. Не след дълго очаквайте финансов еквивалент на успехите си и не забравяйте хората, които са ви подкрепяли. Изграждане на здрава и дълготрайна връзка, но не непременно интимна.
27 сеп 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
Довършете всичко започнато до тук, и ако ви остане време, подгответе делата си за утре. Не се предвиждат изненади в рутинната ви работа. Погрижете се за гардероба си и зарадвайте някой с вече ненужни за вас аксесоари. Очаква ви приятна вечер с близък на сърцето ви човек.
27 сеп 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
В добро самочувствие ще приемете предизвикателствата на деня. Ще отделите голяма част от времето си на личните си дела и ще оползотворите по най-добрия начин даденостите. В откровен разговор с близките си ще решавате семейни проблеми и ще планирате заедно предстоящото.
27 сеп 2020

Хороскоп за Риби

Риби
Ще бъде един приятен ден за представителите на знака. Ще останете доволни от начина, по който околните се отнасят към работата ви. Получавате примамливо предложение, което ще ви накара да се заинтересувате по редица нови въпроси. Привлечени сте от личност от другия пол, може да се получи нещо вълнуващо.
27 сеп 2020
Последни новини