"Съюз Нова надежда" се обяви за прекратяване на партийния модел

Целта на "Съюз Нова надежда" е прекратяването на партийния модел, каза председателят на Инициативния комитет на учредяване на политическата партия Ивайло Франц на брифинг в Националния пресклуб на БТА в понеделник. Той уточни, че на 1 август се е състояло събрание за образуване на Инициативен комитет за учредяване на политическа партия "Съюз Нова надежда". По думите му изборното законодателство в момента не дава възможност народът сам да участва във властта. Такава възможност е дадена само фиктивно.

Франц каза, че за да се извърши промяна, а не подмяна, са необходими две неща. Първо е необходимо силно гражданско движение, което да може да упражнява истински контрол на властта и управлението на държавата. Второто нещо е, че законодателят е отдал политическата власт да се упражнява само от политически партии. Именно заради това е било решено да се създаде политическа партия. В същото време от "Съюз Нова надежда" искат да променят този модел - само чрез партии гражданите да имат възможност да упражняват своите граждански права. Целта на бъдещата партия е да се прекрати партийният модел.

"Партията ще се саморазпусне в мига, в който създадем такива условия, в които българският народ да поеме отново своята държава и сам да определи своята съдба", заяви Франц. Според него учредяването на тази партия се налага, за да може да се промени статуквото.

От "Съюз Нова надежда" настояват за оставката на правителството, но в същото време са свалили и доверието си и от президента Румен Радев.

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини