Родопско село стяга летен празник с интернационално меню: френски специалитети, италиански мезета, гръцко узо и родопски изненади

Изображение 1 от 3

    Интересни кулинарни изкушения готвят в Старцево за празника на селото на 15 август 2020 година. Той се провежда за пръв път с тази организация през 2019 година, като второто издание ще бъде от 16.00 часа до 20.00 ча
    Кулинарни изкушения от различни краища на света, подбрани напитки, хубава музика, ведро отношение и свежест от природата, са основните атракции в програмата на лятната фиеста в най-голямото златоградско село.
    На „Веселата уличка” (откритите площи по протежение на улицата от църквата до пощата) ще може да опитате традиционни ястия от Франция и Италия, селектирано кристализирало узо от южната ни съседка и традиционната ни българска кухня.“, обявиха организаторите от Кметството. Този втори летен празник за нас, ще отбележим от местното население при спазване на мерките за епидемичната обстановка за страната при строг контрол и по нетрадиционен начин, обявиха домакините.

    Миналата година за първия летен празник, кметът обяви кампания във Фейсбук за набиране на средства за провеждане на празника на сeлото на 17 август 2019 г., като селската управа издаваше сертификат за спонсорството. Инициативна група „Красиво Старцево“ пък осъществява идеи за подобряване на средата за живот и за развитие на селски туризъм.

    Старцево е едно от най-многолюдните села в Средните Родопи, а Общинският съвет в Златоград изнася заседанията си в селото, когато решенията му касаят местното население.

    Щиляна Чакърова

    Източник: Smolyan.bgvesti.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини