Маркет Линкс: Има такъв народ настига ГЕРБ, ДБ има повече подкрепа от ДПС

При избори сега ГЕРБ има 15,2% подкрепа, партията на Слави Трифонов – "Има такъв народ", е втора политическа сила с 15 на сто одобрение, БСП- трета (13,5%), според последното социологическо проучване на „Маркет Линкс“ по поръчка на бТВ. 

Данните сочат, че Демократична България има повече подкрепа от ДПС – 6,6% срещу 6,3%. Обединените патриоти са с 3% одобрение, а формацията на Мая Манолова – Изправи се - 2,6%.

Бойко Борисов губи лично одобрение, докато партията му продължава да бъде първа политическа сила.

Неудовлетворението от развитието на страната стига до много висока степен, в подобна ситуация бяхме в 2018 г., когато имаше отново ремонт на кабинета и вицепремиерът Валери Симеонов напусна управлението, каза социологът Добромир Живков от Маркет линкс.

Според него годините на кабинета Борисов 3 се движат в пикове и спадове, в момента сме може би в най - ниската точка. Едва около 20% от българите смятат, че в момента държавата се развива в правилната посока, посочи той.

Според Живков в ситуацията на COVID-19 в цял свят се говори за нов тип лидерство.

„Виждаме голяма промяна, особено в сравнение с 2009 г., когато Борисов стана премиер. В последното проучване рейтингът му е много нисък. Това е много ниско ниво на одобрение, което до момента не сме отчитали“, смята Живков.

По думите му това е сериозен индикатор за тежката лидерска криза в най-голямата политическа криза в страната.

„Към момента одобрението към ГЕРБ е по-голямо от това към Бойко Борисов, което е показателно за нова ситуация, в която попадаме“, каза социологът.

По думите му политическата обстановка води до това всички да се политизират и да се ангажират със събитията. Държавата и гражданите са събудени, хората са готови да отидат да гласуват, но това не означава, че са направили своя избор за кого да гласуват, добави той.

Източник: offnews.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта (3)

  • 1
    За
    за аптали ли ни имате
    5 -2
    19:56, 7 авг 2020
    Забравили са да включат и рейтинга на Божков черепа.
  • 2
    67
    675
    1 -2
    17:21, 8 авг 2020
    Че откога пък Слави Трифонов е политик?
  • 3
    Ас
    АСЕН ИЛИЕВ
    0 0
    21:49, 8 авг 2020
    От тук нататък, дори споменаването на думичката "избори", ще се счита за измяна към бога!
    Наказанието за измяна, е см ърт!
Последни новини