Конекторът USB Type-A отива в миналото

С пускане на спецификацията USB 4.0, браншовата организация USB-IF, която стандартизира и популяризира USB интерфейса, изглежда иска да направи USB Type-C основен конектор и постепенно да изостави USB Type-A.

В интернет изтекоха данни за идентификаторите на устройства на предстоящата линия самостоятелни USB 4.0 хост контролери от Intel. Съдейки по информацията, контролерът ще се доставя в три версии с идентификатори на устройства 0x9A1B, 0x9A1D и 0x9A13.

Контролерите, изброени в конфиденциален документ на Intel, за който съобщава TechPowrUp, поддържат USB 4.0 и USB 3.2, но не се споменава нищо за поддръжка на USB 2.0/1.1. Предвидена е също поддръжка за USB Power Delivery 3.0.

Според коментари, свързани с документа, липсата на каквото и да било споменаване на обратна съвместимост с USB 2.0/1.1 подсказва, че USB-IF ще изостави конектора USB Type-A.

Новият интерфейс USB 4.0 ще увеличи честотната лента до 40 Gbps, което е 8 пъти повече от възможностите на USB 3.0 и над 80 пъти повече от пропускателната способност на USB 2.0.

Източник: technews.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини