Бум на споделеното пътуване на фона на тотален срив при пътниците в автобусите. Преглед на печата

Предложените от премиера Бойко Борисов идеи за промени в Конституцията продължава да бъде сред основните теми на изданията днес. Според информация на "24 часа" и президентът Румен Радев е готов с промени в Конституцията.

Той обаче няма да ги внесе в този парламент, защото бил вече изчерпан. Промените са състредоточени главно върху съдебната власт. Една от обсъжданите теми е била и възможността България да смени модела на управление - от парламентална към президентска република. В интервю за "Труд" икономистът проф. Боян Дуранкев коментира изхода от сегашната ситуация с думите, че "въпросът е не да се смени "караулът", а да се смени системата".

 Месец преди началото на учебната година в страната все още се търсят над 1300 преподаватели, показва проверка на в. "Дума". В началото на класацията са София и Пловдив, където липсват по 200 педагози и специалисти като психолози, ресурсни учители и логопеди. Сериозен глад за кадри изпитват и Бургас и Стара Загора. За разлика от други години, когато се търсеха учители основно по езици, тази година липсват кадри по всички предмети.

В интервю за "Телеграф" главният държавен здравен инспектор доц. Ангел Кунчев отбелязва, че училището не е основен фактор за разпространението на коронавируса. Сред обсъжданите мерките за намаляване на риска от заразяване е използването на UV лампи за пречистване на въздуха.

Бум на споделеното пътуване на фона на тотален срив при пътниците в автобусите се наблюдава в цялата страна, установява в. "Телеграф". Според изданието причината е тревогата от коронавируса, търсенето на максимална социална изолация и желанието за избягване на струпванията в големите междуградски автобуси.

От началото на август всеки ден пожарникарите в страната са се отзовали на около 140 пожара, съобщава в. "Монитор". Те възникват най-често в югоизточните райони на страната. 95% от тях са предизвикани от човешка ръка, категорични са експертите.

Безплатните чадъри и шезлонги по Южното Черноморие са 5 пъти повече, откокото тези, предлагани по морето на север, показва проверка на "Монитор". Възможностите за гратис престой на плажа в областите Варна и Добрич са едва четири, на юг - 21.

Източник: БНР

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини