Проверка на три строителни обекта извърши община Асеновград

Изображение 1 от 3

    Заместник-кметът на Асеновград инженер Стоян Димитров извърши оглед на 3 строителни обекта в града. 

    Целта бе да се провери качеството на изпълнението на дейностите.

    По време на проверката заместник-кметът разговаря с местни жители, които споделиха своите виждания за предстоящите ремонти, както и научиха какво ще изпълни строителната фирма по конкретния обект.

    "Важно е да има комуникация между администрацията и гражданското общество, за да може нещата да се случват по най-подходящия  за всички начин, който ще доведе до очакваните резултати", каза инженер Димитров.

    Обектът, за който предстои стартиране на строителните дейности, е участък без изход - част от улица "Христо Анастасов" до края на регулацията. Там ще се извърши асфалтиране и ще се оформят паркоместа за прилежащите жилищни сгради. 

    Това е важна инвестиция, тъй като в зоната са разположени 6 къщи, като семействата във всяка от тях ползват по два автомобила.

    След края на ремонтните дейности ще се осигури достъп до жилищата на хората и ще се реши проблем с отводняването.

    Асфалт бе положен и на отсечка от около 140 метра от същата улица "Христо Анастасов". Тя има два подхода, разделени с подпорна стена помежду си. Освен асфалтиране там бе извършено и полагане на бетонови бордюри. 

    Благодарение на ремонта хората в района ще имат възможност за нормален достъп, тъй като до момента улицата бе покрита с баластрова настилка.

    Бетонови стълби вече ще свързват горното и долното ниво е зоната на църквата в квартал "Долни Воден. Досега нивата бяха разделени със стръмен участък, наподобяващ малко дере. 

    Изграждането на стъпалата вече е в действие, а след като строителите приключат с тях, ще продължат с асфалтирането на участъка в долната му част. Целта на стълбите е да се осигури директен достъп на гражданите, а полагането и на асфалт ще осигури нормално ползване на имотите им.

    Източник: Asenovgrad.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини