Братът на изчезналия Янек: Сподели ми, че го тормозят системно

Все още няма следа от Янек Миланов, който изчезна след среща с бившия гард на братя Галеви - Васил Капланов. Вчера обаче, 27 дни след злополучната вечер на 31 юли, Капланов, по прякор Каплата, беше задържан. Тепърва ще става ясно каква мярка спрямо него ще наложи съдът.

„Това е една дългоочаквана и много важна стъпка. Надявам се скоро да имаме нова информация и да разберем къде е Янек”, заяви братът на издирвания – Марио.

Той казва, че през първата седмица след изчезването на Янек, свършената работа била почти никаква. Именно тази загуба на време през първите дни е причината разследването да е в задънена улица и работата на всички институции да се забави много, смята Марио. „В такива ситуации подобен начин на действие е крайно недопустим”, коментира той.

Малко преди да изчезне, Янек разказва на брат си, че е обект на тормоз. „Сподели ми за продължаващи посегателства над жилището и автомобила му. Някой дори беше стрелял с въздушна пушка по прозореца му”, разказва братът.

Според Марио Янек и Васил Капланов не са имали отношения помежду си.

„По-скоро Капланов е решил, че трябва да се разправи с брат ми, защото преди време той е имал такива с жена му. Беше сигурен, че заплахите идват от Капланов, защото нямаше други врагове”, казва още Марио.

Източник: nova

Коментари в сайта (1)

  • 1
    Ja
    Jack Bauer
    0 0
    22:22, 27 авг 2020
    Мутрите само трепане ги оправя...
Последни новини