Откриха новата учебна година в СУ „Васил Левски“ в Ардино в условия на пандемия от COVID-19

Изображение 1 от 2

    Новата учебна година бе открита тържествено в СУ „Васил Левски“ в Ардинов условия на пандемия от COVID-19.Заради спазването на противоепидемичните мерки и по препоръка на Министерството на образованието на тържеството бяха само учениците от първи, пети и осми клас. Взети бяха и необходимите мерки за отстояние между учениците.

    Официални гости на празненството, което се проведе в двора на учебното заведение, бяха кметът на общината инж. Изет Шабан и председателят на общинския съвет Сезгин Байрям.Поздрав към присъстващите отправи директорът на училището Аника Петрова.
    „Скъпи ученици, пожелавам Ви една истинска, успешна учебна година! Година, през която да откриете още много интересни неща, свързани със света около Вас! Вярвайте в силата на науката, защото тя променя съвременния свят! Вярвайте в себе си, защото младостта е изпълнена с достатъчно сили за реализиране на всяка мечта!“, каза в приветствието си Петрова.

    От името на кмета на общината инж. Изет Шабан и председателят на местния парламент Сезгин Байрям, началникът на отдел „Образование, култура и спорт“ Бахар Реджебов прочете поздравителен адрес до учениците, учителите и родителите. Двамата ръководители изпратиха поздравителен адрес и до другите училища на територията на общината – OУ „Хр.Смирненски” (Бял извор), ОУ „Св.Св. Кирил и Методий’ (Падина), ОУ „Отец Паисий” (Жълтуша), ОУ „А.С.Макаренско” (Боровица) и ОУ „Св.Св. Кирил и Методий” (Горно Прахово).
    През учебната 2020/2021 г. в общинските училища ще се обучават около 550 ученици в 43 паралелки. Детските градини ще посрещнат 200 деца в 13 групи. И тази година всичките 41 първокласници от Ардино получиха първата си книжка в училище с лично пожелание от кмета на общината инж. Изет Шабан.

    Гюнер Шукри

    Източник: Kardjali.bgvesti.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини