Демонстрираха гасене на пожар в детска градина в Хасково

    Учебна евакуация на деца и гасене на пожар бяха демонстрирани днес в детска градина №22 „Звънче“ в Хасково. Занятията бяха по повод Седмицата на пожарната безопасност.

    Тази сутрин точно в 10:00 часа бе задействана известителната аларма в детската градина и всички 80 деца на възраст от 3 до 6 години бяха изведени навън, под ръководството на педагози и директора на градината Красимира Делчева. В двора на учебното заведение на улица „Буря“ вече ги очакваха пожарникарите. Те запалиха локализиран огън и демонстрираха гасенето му, а действията им бяха приети с аплодисменти от децата, които скандираха „пак, пак“.

    Адреналинът на децата се покачи още при демонстрация на дрон, с който пожарникарите наблюдават отвисоко горски пожари.

    Инспектор Веселин Бекяров от противопожарната служба в Хасково обясни пред децата кои са най-важните неща, които трябва да знаят при възникване на пожар в сградата.

    „Идеята на занятието е персоналът на градината да свикне с начина на евакуация, така че ако стане пожар, да знае какво да прави. Децата да свикнат с алармата, която е стресираща за някои от тях, когато не са я чували“, заяви инспектор Бекяров.

    В края на занятието децата получиха за подарък книжки от пожарникарите.

    До края на седмицата в Хасковска област са предвидени редица инициативи във връзка с професионалния празник на пожарникарите.

    Анета Кутелова
     

    Източник: Haskovo.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини