Стар телевизор срива Интернет връзката на цяло село всяка сутрин, в продължение на 18 месеца

Да не можеш да се свържеш към Интернет или той да е ужасно бавен е едно от най-досадните неща. Представете си вашата връзка да спира всяка сутрин, точно в 7 часа сутринта, в продължение на 18 месеца. Ето това се е случило в малко село в Уелс.

Причината се оказва един стар телевизор

Openreach, засегнатият доставчик, сподели, че жителите на селото Аберхосан са имали постоянно проблеми с връзката и скоростта. Въпреки голямото количество посещения от техници. Тестовете показват, че мрежата работи добре. Въпреки това, голяма част от окабеляването е подменено. Проблемът остава.

Последната им надежда е да командироват инженери от най-високо ниво, които работят в различни части на Обединеното кралство. Една сутрин, в 6 часа, те тръгват из селото със спектрален анализатор. Надяват се, че ще открият някакъв електрически шум, който причинява всичко.

Точно в 7 откриват голям скок в електрическите смущения

Проследяват сигнала до имот, в който стар телевизор произвеждал SHINE смущение. Това е единичен импулсен шум на високо ниво. Собственикът пускал телевизора точно в 7 всяка сутрин, буквално счупвайки Интернета в селото.

Когато човекът разбрал, че старата машина причинява толкова много проблеми, веднага се съгласява да се отърве от нея, предават от TechSpot.

Причината за въздействието на смущенията върху мрежата е, че тя все още е по стария ADSL стандарт. По-късно през годината, доставчикът ще постави оптика, която да подсигури, че повече няма да има подобни проблеми.

Източник: kaldata.com

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини