6 акта и 16 предписания са съставили инспекторите от РЗИ за неспазване на противоепидемичните мерки в областта

6 акта и 16 предписания са съставили инспекторите от Районната здравна инспекция от началото на месеца за неспазване на противоепидемичните мерки в областта.

  Приоритетните за здравните инспектори са проверките в училищата и детските градини. От началото на учебната година са направени 17 инспекции. Не са констатирани нарушения. Във всички проверени училища и детски градини в областта се спазват мерките предписани от министерствата на здравеопазването и на образованието. Това сподели за Кърджали бг вести Иван Иванов, инспектор в отдел „Здравен контрол” на Районната здравна инспекция в Кърджали.

  Най-много проверки-56 бр. са направени от началото на месеца в хранителни обекти. Проверките в обекти с обществено предназначение  като хотели и офиси са 14. Инспектирани съвместно с Инспекцията по труда са две предприятия.

 Съставен е акт на едно предприятие, за това,че работниците не носят предпазни маски. По същата причина са санкционирани и 3 хранителни обекта. В хранителен обект е констатирано ,че персонала няма лични здравни книжки, посочи още Иван Иванов.

 Инспекторът посочи, че са дадени 10 предписания за дезинфекции в случаи на констатирани вирусоносители или контактни на тях в  обекти на територията на областта. 6 са предписанията за противоепидемични мерки.

Георги Кулов

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

Последни новини