Двойно повече плащания на данъци чрез ПОС терминал в Хасково

 Два пъти са се увеличили плащанията към бюджета чрез ПОС терминал през 2020 година спрямо същия период на миналата, отчитат от офиса на НАП в Хасково. 
Устройствата бяха въведени в приходната администрация в началото на 2018 година и оттогава досега най-често се ползват от гражданите за плащане на данък върху доходите и здравни осигуровки. 
 
4,7 млн. лв. са внесените до днес в хасковския офис на НАП чрез ПОС терминал данъци, осигуровки и други публични задължения. Миналата година по това време платените суми чрез такива устройства бяха 2,4 млн. лева.
 
От Агенцията напомнят, че всеки, който притежава банкова карта може да превежда без такса както дължими данъци и осигуровки, така и задължения към друг институции, събирани от НАП, като глоби от КАТ, Съд, Община.
 
Освен, че са безтаксови картовите плащания чрез ПОС дават възможност на клиентите да „заредят“ личната си данъчно-осигурителна сметка на момента. Така, ако едно лице плати данъци или осигуровки чрез терминално устройство, средствата постъпват по сметката му веднага и задълженията биват погасени автоматично, а не за 24 или дори повече часа, както е при традиционните банкови преводи. Клиентът може дори да получи при необходимост удостоверение от НАП за липса на задължения. Единствено задължения към други институции като например фиш от КАТ или такива, които са в процес на принудително изпълнение, изискват допълнителна обработка и разпределение, поради което погасяването им отнема повече време, обръщат внимание от НАП.
                             
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    Е.
    е..
    2 -2
    16:52, 29 сеп 2020
    ...и?да не би да се удвояват парите?
Последни новини