Разходка до четири популярни локации в Димитровград за Световния ден на ходенето

Изображение 1 от 2

    На 4 октомври хорта, които подкрепят здравословния начин на живот и движението свързано с него, могат да подкрепят световната инициатива - Световен ден на ходенето, която ще се проведе и в община Димитровград.

    В парк Марица от 10.30 до 12.30 часа по специално обозначен маршрут всеки ще трябва да измине разстоянието между четири популярни локации в парка - Мостчето, Киноложки център, Алея на новия живот и Алея юбилейна /срещу бившия Кораб/, където ще го очакват доброволци. Целта е изминаващият разстоянието да събере трите цвята от националното знаме - бяло, зелено, червено, под формата на специално подготвени картончета и с тях да се върне на пункта при мостчето, от където е и тръгването за дългата разходка. Всеки изминал цялото разстояние ще получи тениска с логото на световната инициатива. 

    Проявата се организира от Българска федерация спорт за всички, с финансовата подкрепа на Министерството на младежта и се провежда за 28-ми пореден път. Спортното събитие цели да се популяризират системните занимания с физически активност и спорт и тяхната роля за здравето, добрата форма, работоспособността и дълголетието на хората, независимо от тяхната възраст, пол, социален и здравен статус.

    Докато спортуват и се забавляват по маршрута, участниците могат да си правят снимки и клипове, които да качат на Facebook страницата на Българска Федерация спорт за всички със слоган „обичам да спортувам“ или  „аз подкрепям спорта и спортувам в Световния ден на ходенето“.

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (4)

    • 1
      Ко
      Колко
      2 -1
      19:07, 30 сеп 2020
      Колко тъпо! Ако не беше тази инициатива, нямаше да ходим.Свършиха се вече смислените неща и дай да ходим като за световно. Който си го прави постоянно световно мероприятие не му трябва. Ходете постоянно за здраве ,а не за мероприятие.
    • 2
      "Наблюдател"
      4 -1
      19:33, 30 сеп 2020
      Тази проява е в подкрепа на Световния ден на ходенето. Няма нищо лошо в проявата, както трябва да има и дни на колоезденето и на други спортове, т.е. нека дните за екологично придвижване да са много повече. В нашия град разстоянията са малки, така че при хубаво време и ако човек не бърза много, би могъл да отиде от единия край на града до другия за около 40 мин.пеша.
      • Nn
        nn
        1 0
        09:38, 4 окт 2020
        Да, но в нашият град е пълно с хора за които придвижването от точка "А до точка "Б" се прави с петнадесетгодишна кола и това се счита за престижно. И ако може колата да си вижда докато си някъде. Манталитет на ............ Познавам хора минаващи и 500 м. с колата си(таратайка).
    • 3
      Не
      Неохимец
      1 -1
      13:54, 4 окт 2020
      Трябва да се включи и Неохома, като най-отровния завод в България.
      Трябва да го затворят и без това в него работят само геиове и магистраладжийки
    Последни новини