Една от най-добрите функции на Google Maps става още по-добра!

Преди година от Google представиха Live View AR функционалност, интегрирана в Google Maps. Много от потребителите бяха леко разочаровани, понеже нововъведението изглеждаше по-скоро като маркетингов трик, който консумира доста проценти от батерията на устройството, отколкото нещо, което да придаде по-добро усещане за околната среда. Като допълнение функцията работеше единствено в мобилната версия на приложението.

Въпреки критиките от Google не се отказват от развиването на функцията и обявиха, че подобренията ще бъдат интегрирани още в следващите версии на Android и iOS. Освен че ще виждаме основните забележителности на градовете в реалната им обстановка, ще получаваме информация на какво разстояние сме от тях, покрай кои сгради трябва да преминем, за да достигнем желаната дестинация. Най-впечатляващо е, че използвайки Live View AR, ще можем да се ориентираме накъде трябва да тръгнем, когато слезем от градския транспорт. Точно този тип упътвания са най-трудни за дешифриране и затова интересното приложение ще ни предлага съвети за посоката под формата на надпис и стрелки върху самките улици и сгради в реалната им среда. Да не забравяме, че това е подпомогнато от вече вградената в Google Maps удобна навигация, която позволява комбинирането на различен вид транспорт, включително и пешеходно преминаване на дадена част от отсечката. Функцията ще бъде интегрирана и при споделянето на дадена локация, което определено ще улесни всички потребители.

Live View AR първоначално ще може да се използва в следните градове: Амстердам, Банкок, Барселона, Берлин, Будапеща, Дубай, Флоренция, Истанбул, Куала Лумпур, Киото, Лондон, Лос Анджелис, Мадрид, Милано, Мюнхен, Ню Йорк, Осака, Париж, Прага, Рим, Сан Франциско, Сидни, Токио и Виена.

Източник: hicomm.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    Ко
    колко да е добра
    0 0
    10:44, 17 окт 2020
    ушеви ще пребият поредното невинно семейство
Последни новини