Националите по футбол се простиха с мечтата за европейското

Националният отбор на България се прости с мечтата за участие на европейското първенство догодина, след като отстъпи с 1:3 пред Унгария в полуфиналия бараж, изигран в София. Така унгарците стигнаха до финалния плейоф срещу Исландия на 12 ноември.

Двата отбора започнаха предпазливо и в първите 15 минути нямаше опасности за двамата вратари. Гостите откриха в 16-ата минута, когато след изпълнение на корнер защитата ни сгреши и това позволи на Орбан с тяло да вкара топката за 1:0.

Малко след това Тодор Неделев с бомбен удар от дъгата затрудни вратаря на гостите Гулачи. Последваха нови възможности пред нашите, които останаха без Галин Иванов, който беше принудително заменен. Второто полувреме започна кошмарно за националите, които получиха втори гол. Васил Божиков събори Адам Салай на близо 30 метра.

От свободния удар Калмар изстреля силно топката, тя се отби в крак на човек от българската стена и след рикошет влезе във вратата на Пламен Илиев.

В 56-ата минута реферът посочи дузпа срещу Божидар Краев, но след консултация с ВАР я отмени.

В следващите минути нашите искаха нова дузпа заради съприкосновение на резервата Йомов, но не получиха. В 73-ата възникна нова ситуация за нарушение срещу Десподов.

Четвърт час преди края Неманя Николич оформи още по-сериозната разлика от 0:3 след удар с глава. България стигна до почетно попадение в 88-ата минута, когато след подаване на Иса Йомов се отскубна от защитата на унгарците и сам срещу вратаря вкара за 1:3.

Източник: Dimitrovgrad.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини