Apple представи първия си iPhone с 5G (видео)

Изображение 1 от 2

    Apple представи първия си iPhone, който може да се свързва с мобилна мрежа от пето поколение (5G), предадоха световните агенции.

    "Днес е началото на една нова ера", обяви шефът на американския технологичен гигант Тим Кук.
    Освен че може да работи със свръхбързата 5G мрежа, новият iPhone 12 се отличава още с по-бърз процесор, по-добра камера и по-здрав дисплей.

    От Apple увериха, че процесорът A 14 Bionic е с до 50 процента по-бърз от този на който и да било друг смартфон, отбелязва Франс прес.

    Дисплеят на iPhone 12 е със същия размер като на този на предишната, 11-а линия на култовия смартфон. Новият мобилен телефон на Apple обаче е с 11% по-тънък и с 16% по-лек.

    От компанията увериха, че iPhone 12 е с четири пъти по-здрав дисплей, и нарекоха новата технология "най-големия скок що се отнася до надеждността".

    Първият 5G iPhone бе очакван с голям интерес от пазарите, година след като двете компании лидери в тази област - южнокорейската Samsung и китайската Huawei, представиха първите си смартфони, които могат да се свържат с мрежа от пето поколение, отбелязва Франс прес.

    Базовата цена на iPhone 12 ще варира между 699 и 1099 долара. Новата линия на смартфона на Apple ще се предлага в четири разновидности - iPhone 12, 12 мини. 12 Про и 12 Про Макс, посочва Франс прес.

    След представянето на новата линия мобилни телефони акциите на американската компания поевтиняха с 3,3 процента, предаде Ройтерс.

    Излъчването на живо на представянето на iPhone 12 от Apple по китайските видеоплатформи бе отменено без каквито и да било обяснения, съобщи репортер на агенция Блумбърг.

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини