Волейболистите на Арда играят на турнир в Добрич за място в една от двете осмици на Суперлигата

Утре вечер започват предварителните турнири за попълване на първа и втора осмица във волейболната Суперлига. Мъжкият отбор на ВК Арда е в трета група, където ще се състезава срещу Добруджа 07 (Добрич), Пирин (Разлог) и Берое 2016 (Стара Загора). Мачовете ще се играят на 15, 16 и 17 октомври.

Днес момчетата на старши треньора Иван Халачев пътуват за Добрич, където в спортна зала „Добротица“ ще се проведе единият от четирите турнира за класиране в Суперлигата. Домакинства отборът на Добрич. Играе се по схемата всеки срещу всеки. Първият директно се класира за първата осмица, четвъртият директно остава във втората осмица, а вторият и третият играят в два от три мача за второто място.

Турнирите на другите три четворка са в Монтана, в Пазарджик и в Бургас.

От 16-те отбора трябва да се определят две осмици, с които ще стартира редовния сезон на Суперлигата. Волейболистите на Арда пътуват днес за Добрич. Отборът е със силно подмладен състав.  

„Нямаме големи очаквания от турнира. При финансовия недоимък на клуба, целите ни са да съхраним волейбола в Кърджали до по-добри времена. Важното е, че момчетата са спокойни и ще дадат всичко от себе си, за да се представят добре“, каза президентът на клуба Милко Багдасаров.

Домакините напомнят на страницата си във Фейсбук, че носенето на маски от публиката е абсолютно задължително.  Капацитетът на залата ще бъде 650 места, като при изчерпване на всички 650 билета няма да бъдат допускани повече зрители.
В зала "Добротица" вече е направена организация за движение в една, както и отделни вход и изход, уточняват домакините.

Очакванията на волейболните запалянковци са за интересни мачове и силна конкуренция между отборите.


Това съобщиха за медиите от ръководството на ВК "Арда"-Кърджали.

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (3)

  • 1
    Ив
    Ивайло
    1 -1
    10:02, 15 окт 2020
    Незабавна оставка на председателя на клуба!
  • 2
    Ме
    Методи
    1 -1
    10:05, 15 окт 2020
    Да се оттегли М. П. Б!
  • 3
    Во
    Волейболист
    1 -1
    10:18, 15 окт 2020
    Краде се, крадецът е Милко!
Последни новини