Разбиха огромна супермодерна наркооранжерия в бивш птицекомбинат

Най-голямата наркооранжерия в област Велико Търново е разбита при специализирана полицейска операция в бивше предприятие за преработка на птиче месо в Горна Оряховица.

Според МВР съоръжението е супермодерно направено.

Задържани са двама мъже от София и Арбанаси, на които предстои да бъдат повдигнати обвинения. Задържаната марихуана е за стотици хиляди лева.

В три халета под наем задържаните мъже – 32-годишен софиянец и 30-годишен от великотърновското село Арбанаси, са отглеждали при специални условия огромни количества коноп, посочи директорът на Областната дирекция на МВР старши комисар Димитър Машов.

„Бяха намерени около 14 килограма суха растителна маса. Бяха намерени още две помещения, в които имаше абсолютно цял цикъл на отглеждане на 1000 растения, които се обгрижваха от тези две лица“, каза той.

Пазарната стойност на иззетата суха марихуана е над 70 хиляди лева, предстои претегляне и оценка на зелената листна маса, посочи окръжният прокурор Христо Христов.

За отглеждане на растения от рода на конопа законът предвижда лишаване от свобода до пет години и глоба до 10 хиляди лева, а за държане на наркотични вещества с цел разпространение наказанието е до осем години и глоба.

Разследването по случая продължава. Предстои да се изясни къде е пласиран наркотикът и дали наркооранжерията е била част от верига за производство на марихуаната.

Според разследващите горнооряховската наркооранжерия с лаборатория е най-голямата в областта. Тя е четвъртата, която беше разбита през тази седмица в региона.

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    Ня
    няма празно
    3 0
    10:26, 19 окт 2020
    Сега самите заптиета ще пласират тревата.

Случаен виц

Последни новини