Бойко Борисов е с коронавирус

"Въпреки че РЗИ официално ми свали карантината, още в петък отложих всички срещи и публични прояви за предстоящите дни. След два PCR теста от днес съм положителен с COVID-19. Като цяло имам общо неразположение, към момента по преценка на лекарите оставам на домашно лечение. Всички контактни с мен са подадени на РЗИ. Сигурен съм, че спазвайки мерките, заедно ще се справим!".

Това написа премиерът Бойко Борисов във фейсбук профила си. 

В петък стана ясно, че зам.-министърът на регионалното развитие Николай Нанков е с установен COVID-19. РЗИ София наложи карантина на всички негови близки контактни лица. Сред контактните лица са премиерът Бойко Борисов, регионалният министър Петя Аврамова, финансовият министър Кирил Ананиев и земеделският министър Десислава Танева, както и Севделина Арнаудова от централата на ГЕРБ.

Ден по-късно Столичната регионална здравна инспекция обяви, че отменя карантината на министър-председателя Бойко Борисов и Севделина Арнаудова след два отрицателни PCR теста, направени в два последователни дни.

По-рано днес началникът на столичното РЗИ д-р Данчо Пенчев обясни, че държавният глава Румен Радев, и министър-председателят Бойко Борисов са изпълнили разпоредбите на РЗИ за карантиниране, след контакт със заразен с коронавирус човек. “Ние не декарантинираме хора на случаен принцип. Заложено е в нормативен документ, че лица, които работят като лекари, санитари, медицински сестри, хора на първа линия, учители и хора, чиято обществена работа е крайно необходима, за да продължи процесът на работа, в която и да е форма, ги декарантинираме", обясни д-р Данчо Пенчев. 

Румен Радев беше поставен под карантина като контактен с диагностицирания с COVID-19 командир на ВВС ген.-майор Димитър Петров, но след това бе свален. Преди това Радев отиде в Естония.

Източник: offnews.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта (5)

  • 1
    То
    тоя не се спря да лъже
    7 -5
    16:35, 25 окт 2020
    има хора помнят
  • 2
    Ха
    хаирлия да е
    10 -5
    17:17, 25 окт 2020
    Сега сме в очакване на още по-добрата новина.
    • Из
      Изроди
      5 -10
      18:59, 25 окт 2020
      Чудя се, вас майка ли ви е раждала или от дявола с... Виж коментара
    • От
      Отговор
      8 -1
      20:37, 25 окт 2020
      Изрод си ти Изроде , искаш да се докараш на човек, но не си , в думите ти има само злъч и от тях е видно , че си пълен с омраза, характерно на тези ,които защитаващ.
      Иначе на никой да не се случва !
  • 3
    🍀
    🍀
    1 0
    00:27, 26 окт 2020
    Денят на смъртта на крадливият пeдераст от Банкя ще бъде новият национален празник на България.
Последни новини