9 °C

Заместник-кметът инж. Петров преряза лентата на реновираните учебни заведения в Асеновград

Изображение 1 от 3

  Днес, 27.10.20 г., се проведе заключителна пресконференция по проект "Образователна инфраструктура - обновяване и внедряване на мерки за енергийна ефективност на сградите на детски градини, модернизация  на училища и рехабилитация на дворните им пространства".

  Реализирането му осигури по-добри условия за обучение и грижа за деца в три детски градини и две училища - ДГ "Надежда", ДГ "Зорница", ДГ "Пролет", СУ "Свети Княз Борис I", СУ "Свети Свети Кирил и Методий".

  Всички тези учебни заведения са част от общинската образователна инфраструктура на община Асеновград. Обектите са заложени в инвестиционната програма по Инвестиционен приоритет "Образователна инфраструктура".

  Реновираните учебни заведения са в зоната на публични функции с висока обществена значимост.

  Освен ремонтиране на сградите по проекта се изпълниха и дейности, свързани с доставка на обзавеждане и оборудване. Осигурена бе достъпна архитектурна среда. Благоустроиха се дворните пространства. Обособени са нови площадки за игра и озеленени пространства. 

  Изпълнението на проекта осигури модернизирани условия както за качественото обучение и грижи за децата и учениците на територията на община Асеновград, така и за работата на преподаватели и останалия персонал. 

  Изпълнените дейности без съмнение ще допринесат за постигане на общата цел на инвестиционната програма, свързана със създаване на по-добри условия за живот, обитаване, обслужване, градски отдих и заетост на живеещите в града.

  Основната цел на проекта е подобряването на образователната инфраструктура и привлекателността на града чрез обновяване, благоустрояване, рехабилитация и модернизация на общински образователни обекти.

  Успешното реализиране осигурява качествени образователни услуги и грижи за около 3 000 деца и ученици от петте обекта. Обновената материална база ще спомогне за цялостно подобряване на учебния процес, както и за въвеждане на нови и интересни методи на обучение, които да привличат вниманието на децата и учениците и да повишават тяхната мотивация и активност за придобиване на нови знания. 

  Стойността на проекта е 6 500 479,05 лева - 100 % безвъзмездна финансова помощ, от които 5 525 407,19 лева са европейско, а 975 071,05 лева национално финансиране. 

  Реализирането му стартира на 02.05.18 г. и приключва на 02.11.20 г. 

  На днешната заключителна пресконференция присъстваха;инж. Петър Петров (заместник-кмет на община Асеновград ),Живка Георгиева ( директор Дирекция "Хуманитарни дейности, проекти и сътрудничество"), инж. Биляна Малинова (  ръководител на проекта ), общински съветници, представители на администрацията. 

  Преди официалното представяне на резултатите от проекта бе проведено и откриване на обектите. 

  Лентата на петте учебни заведения преряза заместник-кметът по хуманитарните дейности Петър Петров, като бяха спазени всички противоепидемични мерки.

  Източник: Asenovgrad.NET

  Facebook коментари

  Коментари в сайта

  Хороскоп за 29.11.2020

  Хороскоп за Овен

  Овен
  Благоприятна възможност да проявите организаторските си умения. Съобразявайте се с обстоятелствата и ще напреднете. Овладейте връхлитащите ви емоции, за да ви е по-лесно си намерете някого, на когото да изплачете болката си. Семеен проблем постепенно отшумява и това ще ви успокои.
  29 ное 2020

  Хороскоп за Телец

  Телец
  Повечето от вас ще предпочетат да се посветят на почивка през този ден, тъй като изминалата седмица е отнела голяма част от силите ви. Идеята ви ще бъде подкрепена от хората около вас, които едва ли ще ви оставят да скучаете. Проявете повече ентусиазъм относно планирано мероприятие, в противен случай рискувате да развалите настроението на близък човек.
  29 ное 2020

  Хороскоп за Близнаци

  Близнаци
  Възможни са проверки от различен характер: финансови, семейни, приятелски. Въведете в ред документацията си, погрижете се за близките си и не пренебрегвайте поетите ангажименти. Не търсете непременно недостатъците у другия, помогнете му да изрази по-добре себе си, като го насърчите към това.
  29 ное 2020

  Хороскоп за Рак

  Рак
  Възможно е обстановката у дома ви да е напрегната сутринта и с действията си най-вероятно няма да допринесете с нищо за промяната и към по-добро. Препоръчително е да не се задържате дълго време в къщи и да потърсите поле за изява навън. Делови начинания ще получат благоприятно и донякъде неочаквано развитие, което ще ви създаде допълнителна работа.
  29 ное 2020

  Хороскоп за Лъв

  Лъв
  Много неща ще ви радват днес, но не можете да бъдете навсякъде. Трудно е да угодите на всички, но важното е да живеете пълноценно. Не изхвърляйте нищо, нещата не винаги са такива, каквито изглеждат. Предстои ви желана промяна, която значително ще свали напрежението, още повече, че ще има с кого да я споделите. Насладете й се.
  29 ное 2020

  Хороскоп за Дева

  Дева
  Станете по-балансирани и не допускайте да ви връхлитат емоционални натоварвания. Излезте на чист въздух сред природата или се срещнете с приятни за вас хора. Случващото се ще бъде такова, че трябва да разчитате само на себе си. Очаква ви работа, но имате шанс да обърнете нещата в своя полза.
  29 ное 2020

  Хороскоп за Везни

  Везни
  Стресът се отразява неблагоприятно на контактите ви днес, реагирате на всяка невинна забележка. Починете си и не влизайте в конфликти. Денят е подходящ за отмора, среща с приятели и неща, които ще ви помогнат да се отпуснете. Не пропускайте да изпълните обещанията си, по тях съдят за сериозността ви.
  29 ное 2020

  Хороскоп за Скорпион

  Скорпион
  Личният ви живот ви предлага много предизвикателства и като че ли днес поглъща цялото ви внимание. Трудно ви е да се съсредоточите върху каквото и да било. Днес от това нищо няма да изгубите, така че спокойно подреждайте интимния си свят.
  29 ное 2020

  Хороскоп за Стрелец

  Стрелец
  Не се скъпите на комплименти и дори на моменти прекалявате. Бъдете по-уравновесени в тази насока, може да ви разберат погрешно. Някой от вас днес ще имат изключителен празник в семейството си. А ако се колебаете как да прекарате вечерта, знайте че ще ви бъде отправено предложение, което ще ви зарадва и отмори с настроението си.
  29 ное 2020

  Хороскоп за Козирог

  Козирог
  Денят ви ще бъде много приятен, най-вече поради успехите в личен план. Удава ви се шанса да зарадвате семейството си. Напоследък сте занемарили здравето си и това може да ви изиграе лоша шега. Полагайте повече грижи в тази насока.
  29 ное 2020

  Хороскоп за Водолей

  Водолей
  Съзнателно ще промените отношението си към проблем, който ви е занимавал наскоро. Това ще ви помогне да се освободите от напрежението и да насочите погледа си към хубавите страни на живота си. С излъчваното от вас очарование ще привличате интереса на другите. Направете ги щастливи.
  29 ное 2020

  Хороскоп за Риби

  Риби
  Занимания на открито и пътуване с приятели може би ще удовлетвори страстта ви към приключения. Не се притеснявайте дори и да не сте в предни позиции на инициативата, това е чудесен повод да се разтоварите. Едва ли ще отхвърлите предложение за среща с някой, който не спира да ви вълнува.
  29 ное 2020
  Последни новини