3 °C

При необходимост COVID отделението в МБАЛ - Асеновград може да бъде разширено

Община Асеновград уверява, че COVID отделението към общинската болница в града няма да бъде закрито. Дори напротив - при възможности и в случай, че се наложи, ще се предприемат мерки по разширяването на обхвата му. 

В това е категоричен кметът на Асеновград доктор Христо Грудев.

Изказването му от трибуната на местния парламент е по повод твърдения на общински съветници, че съществува опасност Асеновград да остане без специално отделение за приемане на заболели от коронавирус.

Дискусията на редовното заседание на Общинския съвет в града възникна по повод заявка от Министерството на здравеопазването за освобождаване на помещението.

Искането е във връзка с реализиране на проект от страна на държавната институция.

Припомняме, че помещението бе преструктурирано в спешен порядък в COVID отделение. Това стана факт по предложение на администрацията и с одобрението на Общински съвет - Асеновград, като се отделиха 290 000 лева, но и благодарение на дарители от града и региона. 

С две последователни решения на местния парламент от декември 2016 г. помещението и прилежащата му територия са предоставани безвъзмездно за управление на Министерството на здравеопазването. 

В изпълнение на двете решения през май 2017 г. са сключени два договора между община Асеновград и държавното ведомство. Малко повече от година след това, главният архитект на града е издал разрешително за строеж, като целта е била да се преустрои съществуващата сграда във филиал на Спешна медицинска помощ.

Министерството на здравеопазването е обявило процедура за избор на изпълнител на строително-монтажни дейности, в който попада и гореспоменатият обект.

Това налага администрацията да предприеме действия по едностранно прекратяване на описаните договори с цел да се запазят функцията и дейността на COVID отделението към МБАЛ - Асеновград.

Решението бе предложено и прието от Общинския съвет в града с 24 гласа "За", 5 "Против" и 2 "Въздържал се".

Доктор Грудев обяви, че Асеновград има нужда от отделението за прием на пациенти с коронавирус. И в отговор на гласувалите с отрицателен вот съветници кметът заяви, че ще се направи всичко възможно звеното да бъде запазено. 

Доктор Грудев подчерта, че ако днешното предложение не беше одобрено, тогава съществуваше реалната възможност болницата да го загуби, но в крайна сметка местният парламент е взело правилното решение. 

Източник: Asenovgrad.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Хороскоп за 03.12.2020

Хороскоп за Овен

Овен
С отговорно отношение към делата си ще пристъпите към изпълнението им. Добрата ви организация е гаранция за свършена в срок работа и още нещо. Благодарение на изградения си авторитет ще защитите позициите си по наболели въпроси, както на работното място, така и в държавното управление.
03 дек 2020

Хороскоп за Телец

Телец
Този ден се характеризира с личен напредък и възможности за удовлетворяване на определени изисквания на работното място. Ще преодолеете нещо, което ви е пречило да се развивате пълноценно. Не подценявайте помощта, която могат да ви окажат близките ви и особено сърдечния партньор. Притеснявате се излишно относно проблемите на ваш роднина, всичко ще е наред.
03 дек 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Приключване на започнат проект ще ви натовари със срокове и допълнителни изисквания. Запазете спокойствие и не си го изкарвайте на сътрудниците или роднините. Занимаващите се с бизнес ще получат предимство. Съвместните действия с конкуренти, ако не ви донесат пари, то поне ще се запознаете с нивото на работата им.
03 дек 2020

Хороскоп за Рак

Рак
Днес ще постигнете значителни успехи в деловата сфера. Използвате максимално откритите шансове, което ви дава значителни финансови постъпления. Изненадайте вашия любим човек с приятен жест вечерта.
03 дек 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
От позицията на по-силния ще следите поведението на приближените си, давайки съвети и препоръки. Запазете добрия тон и не пропускайте да насърчите активността им, това ще се оцени. Затруднения от технически характер ще възпрепятстват започната задача, но с нечия добронамерена помощ ще се справите.
03 дек 2020

Хороскоп за Дева

Дева
Професионалистите не позволяват на емоциите да диктуват поведението им. Ако считате себе си за такива трябва да се освободите от всичко, което пречи на трезвата ви преценка за нещата. Помислете добре върху възможностите си и в случай, че не ги преценявате, като добри, променете тактиката. Вярвайте в себе си, работата ви скоро ще даде резултат.
03 дек 2020

Хороскоп за Везни

Везни
Освободете се от напрежението и мислете за по-приятни неща. Домашните ангажименти ще ви подтикнат към преосмисляне на приоритетите ви, върху какво да съсредоточите вниманието си през следващите дни. Има неща, които не търпят отлагане, зимата чука на вратата. Отвърнете на доброто с добро.
03 дек 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Работата ви днес ще е напрегната и ще е свързана с много хора и ангажименти. Въпреки всичко запазете спокойствие и бъдете сигурни, че ще успеете да осъществите голяма част от плановете си за деня. Възможно е да ви се наложи да изоставите нещо ненадеждно. Част от вас имат шанса да започнат нова сърдечна връзка и това обяснява прекалената ви емоционалност.
03 дек 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
С подходящи аргументи ще убедите някого да се включи в изпълнение на ваша задача. Организацията и ефективността на работното място налагат промени, които могат да ви противопоставят с колегите. Не прибързвайте с оценките, има по-елегантни начини за справяне със ситуацията, бъдете дипломатични.
03 дек 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
Бързо се ориентирате в нова и сложна ситуация, в която сте изпаднали. Мнозина на ваше място биха се отчаяли, но вие веднага намирате няколко варианта за изход. Благоприятна в случая е и позицията, в която се намирате.
03 дек 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
Ще ви спори в общи задачи и работа в екип. Бъдете отворени за нововъведения и партньорски компромиси, каквото и да ви струва това. Нуждаете се от почивка, да се успокоите и забавлявате. Обграждайте се с хора, които ви зареждат с творчески идеи и ви обогатяват душевно.
03 дек 2020

Хороскоп за Риби

Риби
Работата ви днес ще върви по обичайния начин. Имате възможност да осъществите намеренията си, но ще ви е необходимо търпение. Контактите ви с влиятелни личности могат да ви отворят много врати, но от вас зависи как ще използвате предоставените ви шансове. В интимен план ще се чувствате обградени с любов и сигурност, което ви зарежда с нови сили.
03 дек 2020
Последни новини