Протестиращите в Тбилиси разпънаха палатки пред парламента

Участниците в протеста срещу резултатите от вчерашните грузински парламентарни избори, протичащ в Тбилиси, разпънаха две палатки край сградата на парламента. Това съобщи пред журналисти Хатия Деканоидзе от ръководството на опозиционната партия "Единно национално движение", предаде ТАСС.

"Много съм ядосана. Искам да изразя протеста си като обикновен гражданин. Който иска, нека си ходи вкъщи, който не - да остане. Аз оставам пред парламента, край стълбището", заяви опозиционерката.

Полицаи се опитаха да попречат на протестиращите да разпънат палатково градче и дори им отнеха една от палатките, но после решиха да не ги възпрепятстват. Хора от опозицията заявиха, че ще прекарат пред сградата на парламента цялата нощ.

В надпреварата за 150-местния парламент участваха 48 партии и 2 политически блока. След преброяване на бюлетините от 99 на сто избирателни секции управляващата партия "Грузинска мечта" събира над 48 процента от гласовете. На второ място е блокът "Единно национално движение - обединена опозиция "Сила в единството", който получава около 27 на сто, сочат последните засега данни, съобщени от ТАСС. 

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Коментари в сайта

Последни новини