Върховната административна прокуратура и Районна прокуратура - Пловдив разпоредиха проверки на биоцентралата в село Труд

Днес, 02.11.20 г., Районна прокуратура - Пловдив се самосезира и разпореди проверка по публикации в медиите за работеща биоцентрала в с. Труд, област Пловдив. въпреки запоред за спирането й, съобщават от пресцентъра на Апелативна прокуратура - Пловдив.

Извършването на проверката е възложена съвместно на РУ - Труд при ОД на МВР - Пловдив и на РИОСВ - Пловдив. В нея ще бъдат включени и всички останали институции, имащи отношение към контрола на осъществяване на дейността на предприятието. 

Срокът на приключването е едномесечен. 

Междувременно Върховната административна прокуратура е образувала преписка, също въз основа на информация в медиите, в която се твърди, че в жителите на село Труд се оплакват от силна, неприятна миризма от горенето на биомаса за производство на ток от електроцентрала в района. 

Върховната админситративна прокуратура е изисквала от министъра на околната среда и водите спешно да предостави информация за предприетите мерки и резултата от тях за отстраняване на вредните последици за населението в района на електроцентралата, както и на причините, породители нарушението.

Информацията следва да бъде обобщена в доклад и да бъде изпратена на Върховната административна прокуратура в най-кратък срок. 

Източник: Asenovgrad.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини