3 °C

С електронната система за свободните легла хоспитализациите в Пловдив и областта стават по-бързо

Новата информационна система в Пловдив, която показва в реално време свободните легла за лечение на COVID-19, е изключително полезна и улеснява координацията между болниците и Спешна помощ, категорични са областният управител Дани Каназирева и директорът на ЦСМП д-р Иван Стойнов. 

Според доктор Стойнов след въвеждането й хоспитализацията на болни става по-бързо, като средно на ден има около 60 случая със съмнение за коронавирус.

Областният управител подчерта, че е важно  болницците да попълват своевременно освободените легла, за да може Спешна помощ да има информация и да не се обикаля от болница до болница.

Системата показва свободните легла за интензивно лечение, за пациенти с потвърдена COVID-19 диагноза и за непотвърдени случаи.

"В системата вече се попълват и новите легла в трите болници, разкрити през миналата седмица. Но истината е, че вървим по ръба с леглата както в Пловдив, така и в областта.  Точно затова взехме и решението за преобразуване на "Свети Мина" в болница само за лечение на COVID-19", допълни Каназирева. 

Тя категорично заяви, че никога Медицинският щаб не е взимал решение в болницата да се лекуват интензивни случаи. 

"В "Свети Мина" няма специалисти за интензивно лечение. Колкото и респиратори да има, няма кой да работи с тях. Разположението й позволява обаче, пациентите бързо да бъдат транспортирани до други болници, които предлагат интензивно лечение - УМБАЛ "Свети Георги", "Пълмед", "Център Хоспитал".

Вече съм разговаряла с две частни болници за изпращане на допълнителни медицински екипи", обясни областният управител.

Решено е вече преобразуването на МБАЛ "Свети Мина" да става поетапно, като то стартира днес с 22 легла, на 11.11.20 г. ще бъдат открити още 30 легла, а останалите ще бъдат открити до 16.11.20 г.

Болницата ще разполага с 150 легла за прием и лечение на пациенти с COVID-19.

Медицинският щаб изисква от управителя на лечебното заведение да осигури 24 часа възможност за консултация на пациенти с анестезиолог. 

Според доктор Сийка Димчева, главен сектерат на РЗИ-Пловдив, базата е в добро състояние, за да бъде преобразувана.

На проведеното днес заседание на Медицинския щаб бяха обсъдени и мерките на територията на Пловдив и областта след 12.11.20 г. Предстои да бъдат съгласувани и с останалите членове на Областния кризисен щаб и след това приети. 

Източник: Asenovgrad.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Хороскоп за 01.12.2020

Хороскоп за Овен

Овен
Днес сте доста заети, но вършите всичко по отличен начин. Намирате време дори за незначителни неща, а това се дължи на безупречната ви организираност. Не допускайте на нищо да нарушава графика ви, тъй като това няма да се отрази добре на очакванията ви.
01 дек 2020

Хороскоп за Телец

Телец
Не се отказвайте от целите си, перспективите са обещаващи. С повече активност и добра организация ще се адаптирате към промените, колкото и да не ги отчитате като факт. Вътрешни противоречия ще ви изправят пред необходимостта да вземете бързи решения, отнасящи се до вас самите.
01 дек 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
За себе си изяснете какво точно искате и го направете.Успеете ли, ще се почувствате по-добре и ще добиете желание за нови развития. Започнати проекти могат да бъдат прекъснати, вина, за което носите и вие. Работейки върху себе си, ще постигнете вътрешна хармония и с повече доверие ще градите плановете си.
01 дек 2020

Хороскоп за Рак

Рак
Акумулираната от вас енергия ще се прояви по подходящ начин и скоро ще може да се поздравите с практични реализации. Новости и от личен характер ще зарадват някои от вас, особено самотните Раци. Започната връзка ще продължи дълго. Вниманието и нежността, на които се радвате ви правят по-добри.
01 дек 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
Работете сериозно днес, тъй като развитието на делата ви в близко бъдеще зависи до голяма степен от днешния ден. Подходете с търпение към бюрократичните неуредици и не хабете нервите си за дреболии. Замислете се за сериозни инвестиции.
01 дек 2020

Хороскоп за Дева

Дева
Нищо не е невъзможно за вас, щом веднъж сте решили да действате. Само внимавайте, да не предизвикате съдбата с агресивната си намеса в отношения и събития, в които е по-добре да стоите настрана. Ако целите ви са свързани с бизнеса или професионалната кариера ви очаква натоварена програма.
01 дек 2020

Хороскоп за Везни

Везни
Ако не изненадвате с нищо партньорите си днес и действате така, както те очакват, ще имате хубав ден. Овладейте емоциите си и проявете повече търпение в отношенията си с близките. Служебни пътувания ще ви ангажират допълнително, но не съжалявайте. Има какво да покажете и на какво да се научите.
01 дек 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Не се преуморявайте, ангажиментите ви са достатъчни за повече от едни човек, за да поемате нови. Потърсете свой начин да си починете, като се освободите от натоварващи мисли и обновите силите си. Така ще се подготвите и по-добре за предстоящите си изяви, за които сте нетърпеливи.
01 дек 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Всичко може да почака, щом така преценявате, че е най-добре за вас. Запазете доброто си настроение и не пропилявайте времето си в усилия да убеждавате някого в правотата на мислите си. Оставете другите сами да решават бъдещето си, вие се погрижете за своето. Но и не оставяйте в близките си впечатления за отчуждение.
01 дек 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
Денят ви ще бъде много приятен, най-вече поради успехите в личен план. Удава ви се шанса да зарадвате семейството си. Напоследък сте занемарили здравето си и това може да ви изиграе лоша шега. Полагайте повече грижи в тази насока.
01 дек 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
Съсредоточете енергията си в творчески проекти и ще постигнете забележителни резултати. Внимавайте да не се разминете с една изгодна сделка. Очертава се служебно пътуване, което ще отвори шанс за служебен просперитет.
01 дек 2020

Хороскоп за Риби

Риби
Повече се вслушвайте в мнението на специалистите и не пристъпвайте съветите им. Във ваш интерес е да се поддържате в добра форма и да не прекалявате с нищо. Начинанията, с които се захващате могат да бъдат успешни, ако смекчите тона си в отношенията с колегите и приведете в ред личните си дела. Не се разпилявайте.
01 дек 2020
Последни новини