Европейският потребителски център България напомня да сме внимателни в дните на намаленията

Изображение 1 от 2

    В седмиците преди намаления и разпродажби вероятността да попаднем на реклама на непознат онлайн магазин, марка или нов продукт е по-голяма. Ако решим да се възползваме от изгодна оферта на сайт, за който знаем малко или нищо, трябва да отделим време за предварително проучване. Това е един от съветите на Европейски потребителски център България /ЕПЦ/.

    От организацията напомнят, че името на фирмата, адресът й и контакти за връзка с търговеца са данни, които той е длъжен да посочи на сайта си, ако оперира в рамките на ЕС. Възможно е адресът на сайт да завършва на bg или co.uk , но това не означава, че търговецът се намира в България или в Обединеното кралство, например.

    Търговецът е задължен да ни информира за пълната цена на стоката, включително и разходите по доставка. Трябва да проверим и дали намалението не важи само при определени условия - например покупка над дадена стойност или на определено количество.

    Друг съвет е предварително да се запознаем с общите условия, които търговецът е указал, както и това къде евентуално трябва да върнем покупката. Срокът за връщане и размисъл е 14 дни, но някои търговци го удължават допълнително, посочват от ЕПЦ.

    Ако пазаруваме онлайн, трябва да пазим всички документи и имейли както от електронния магазин, така и от куриера.

    "При проблем с търговец, регистриран някъде в ЕС, Исландия, Норвегия или Обединеното кралство, потребителят трябва да бъде активната страна - да напише имейл до търговеца, като обясни ситуацията и поиска решение. Твърде често това е достатъчно. В противен случай - може да се свърже с нас", уточнява Соня Спасова от ЕПЦ България.

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини