Apple вече тества сгъваем iPhone

Слуховете за сгъваем iPhone обикалят интернет доста преди появата на първите сгъваеми смартфони на пазара, но все още компанията залага на стандартния дизайн.

Това обаче може да се промени още в идните две години, тъй като Apple вече тества дисплеи и панти за сгъваемия си модел, пише Economic Daily.

Според появила се в китайските медии информация, Apple са поискали от партньорите си Foxconn и Nippon мостри на сгъваеми панели, за да могат инженерите на компанията да изпитат здравината на механизмите.

Foxconn е компанията, отговорна за сгъваемите механизми в MacBook Pro, които издържат на между 30 000 и 50 000 сгъвания.

Изискванията на Apple за панела на потенциалния сгъваем смартфон обаче са по-големи.

Очевидно компанията иска сгъваемият й телефон да може да издържа на над 100 000 отваряния и затваряния, като доставчик на пантата най-вероятно ще бъде компанията Nippon.

Самият екран на сгъваемия iPhone ще е дело на Samsung, но засега не се уточнява дали панелът ще е OLED, или ще използва microLED технология.

MicroLED панелите са по-енергийно ефективни, предлагат повече осветеност и наситеност на цветовете, но за момента не сме виждали технологията в сгъваем смартфон.

По данни на Economic Daily, сгъваемият iPhone трябва да се появи през 2022 г., когато този сегмент при смартфоните вече ще разполага с цяла шепа модели, с които моделът на Apple ще влезе в пряка конкуренция.

Източник: lifestyle.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини