Футболният тим на Хасково с жест към „Спартак“

Благороден жест прави футболният тим на Хасково за колегите си от „Спартак“- Пловдив. Заради заразени от отбора на пловдивчани с коронавирус футболисти, днешният мач от 16-ия кръг на Трета лига се отлага.

Осем са позитивните на инфекцията играчи от „Спартак“. От тима снощи са отправили молба към БФС –Пловдив за отлагане на мача.

Според разпорежданията обаче мач се отлага служебно, ако има заразени 11 състезатели, освен това правилото важи за само за футболисти с професионални договори, т.е в Първа и Втора лига в България. При това положение „Спартак“- Пловдив е трябвало да играе днес с юноши срещу хасковлии, а това е предпоставка за големи шансове за победа и спечелването на важни три точки за тима, обясняват от "Ултра Хасково" на  си Фейсбук страница си.

 Хасковлии обаче  са решили да откликнат спортсменски на молбата на „Спартак“ и БФС -Пловдив и са се съгласили за отлагането на мача и насрочването му за по-късна дата.

„ Дано да си струва благородния жест на Хасково и ако утре и ние изпаднем в подобна ситуация, другия отбор да постъпи като нас днес“, изразяват надежда от отбора.

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (2)

  • 1
    Ге
    Гецата кумеца
    8 0
    18:31, 21 ное 2020
    Доста хора са скептици към аматьорския футбол.Но няма лошо.Спорта е здраве.
  • 2
    Ро
    Родител
    5 -1
    15:33, 22 ное 2020
    ОФК Хасково събраха таксите на децата от училищата и сега не тренират,Върнете си парите щом няма да играят футбол...
Последни новини