Славейковци с второ място на Ученическа научна сесия на БАН

Осмокласничките от СУ „П. Р. Славейков“ Жулиде Муталибова, Емилия Карамфилова и Есиен Гюрсес с научен ръководител Антония Маровска са отличени на второ място за изследователските си проекти в област Български езикнаСедмата Ученическа научна сесия (УНС) на Ученическия институт на БАН (УчИ-БАН), която се проведе онлайн в дните от 10-и до12-ти ноември 2020 година. Общо 190 ученици, научни ръководители, консултанти и членове на журита взеха участие в сесията. Бяха представени 68 проекта/разработки в отделните секции. При класирането се взема предвид не само съдържанието на разработката и мнението на рецензента, но и представянето на резултатите по време на сесията, както и отговорите на въпросите по време на дискусията след всяко представяне. Осмокласниците на Антония Маровска заеха призовото второ място за своите изследователски разработки, свързани с българския книжовен език. Тазгодишното участие на Жулиде, Емилия и Есиен в научната сесия е успешен дебют. Екипът на изследователската им общност вярва в своите бъдещи успехи и благодари на ръководството на училището за подкрепата, която им оказва.

Нешка Шопова

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (5)

  • 1
    Пр
    Право
    1 0
    10:29, 24 ное 2020
    компрометирания директор на училището по нарушаване на противоепидемичните мерки, какво му отношението към майчиния език на поверените му деца турци
  • 2
    Въ
    Възмутен
    1 0
    10:39, 24 ное 2020
    Директора на училището е същият, който се самообяви"министър в сянка" нагло, когато Позитано категорично се произнесе, че съветите не са правителство в сянка. Отново излъга нас кърджалийци! Докога?
  • 3
    Сп
    Справедлив
    1 0
    17:55, 24 ное 2020
    Морала изисква незабавна ОСТАВКА на този отдавна изчерпан директор!
  • 4
    Ог
    Огорчен родител
    0 0
    20:08, 24 ное 2020
    Училището,в което на цени на закусвални се предлага храна, закуски, защото с поставени лица се краде от залъка на децата ни. Директора е ОТГОВОРЕН! ОСТАВКА!
  • 5
    Лю
    Любов
    1 0
    21:19, 24 ное 2020
    Този директор стана известен и с плажа в Бяла с държавни пари плажен волейбол, плажуване с "красивата" сезон есен с кубинска пура, негова общинска съветничка, морално не легитимна, с гласове на ДПС, дъщеря на доносник Сергей Джебел, парашутист в БСП Кърджали
Последни новини