14 бона премия за шофьор. Преглед на националния печат

"Стандарт": Борисов спря отпуските

 Край на отпуските. Това нареди премиерът Бойко Борисов в първия си работен ден на "Дондуков" 1. Веднага след клетвата на новия кабинет министър-председателят се захвана да затегне дисциплината в Министерския съвет. Той привика обратно на работа вчера излезлите в отпуска правителствени чиновници.
Премиерът пристигна на работа вчера още в 8,15 ч. Той се зае да се запознае със служителите от Министерския съвет и поиска оставки. Молби за напускане пред премиера са депозирали всички 25 работещи в Правителствената информационна служба. "Много са - в общината работех само с двама", обясни Генерала още в понеделник.
Чиновниците ще са в режим на изчакване, докато екипът на Борисов реши кои ще запазят работните си места и кои ще напуснат. През целия вчерашен ден на "Дондуков" 1 се говореше, че същата процедура ще се повтори и със служителите на всички останали дирекции в Министерския съвет.

"Дневник": Отново жена оглави спецзвеното за борба с евроизмамите

 Ангелина Митова е новият началник на спецзвеното за разследване на измамите с европейски средства, съобщиха от Върховната касационна прокуратура. Тя поема поста след Маргарита Попова, която от понеделник е министър на правосъдието.

Звеното има стратегия и ще продължим да я следваме, каза Митова пред "Дневник". Тя обясни, че политиката на екипа е начертана от предишния му ръководител Попова и главния прокурор Борис Велчев, на чието пряко подчинение са разследващите евроизмамите. Всяко дело за злоупотреби с европейски средства е приоритет, заяви Митова.

Тя е в звеното от създаването му през есента на миналата година, а две години по-рано беше назначена във Върховната касационна прокуратура. Преди това Митова беше зам.-шеф на окръжната прокуратура в Пазарджик, а повече от десет години е ръководила обвинението в Панагюрище. Едно от шумните дела, по които е работила в Пазарджик, е срещу двама данъчни служители, поискали 60 хил. лв. подкуп от управител на фирма за производство на дървесина.

 "Стандарт": В Агенцията по лекарствата: 14 бона премия за шофьор


Искате ли 13 844 годишна премия в кризата? Станете шофьор в Изпълнителната агенция по лекарствата. На всеки три месеца личният водач на ексшефа на ведомството Емил Христов е получавал по 3461 лв. бонус. Отделно заплатата на златния шофьор е 1371 лв. Това сочи ведомост за възнагражденията в агенцията, с която "Стандарт" разполага. За сравнение бонусите за IT инженерите са били около 2500 лв.
Фантастичните премии от хилядарка до 12 бона на тримесечие са били раздавани допреди 4 месеца по времето на д-р Христов. Той е вземал най-голям бонус - 11 600 лв. на тримесечие. Заплатата му е била 3456 лв. Въпреки че бившият здравен министър доц. Евгений Желев е знаел, не е поискал проверка от Сметната палата.

"24 часа": Ексминистър си търси 4 млн. - свили му ги

 Според професор Гайдарски ортакът му е отнел клиниката във Видин, както и 4 млн. евро от кредит.

"Искам да излезе истината", заяви вчера Гайдарски. Той твърди, че е бил изигран, и очаква справедливост от съда. Както писа "24 часа", скандалът около клиниката избухна, след като стана ясно, че на 2 пъти с апортни вноски Йорданов увеличава капитала на "Роси", което притежава клиниката. През 2007 г. той искал помощ от Гайдарски, тъй като банките отказвали кредити на фирмата на Йорданов "Фанти Г".

 "Новинар":  БСП наказа Плугчиева, защото не гласува против Борисов

БСП спретна вътрешнопартийна саморазправа с бившия министър на еврофондовете Меглена Плугчиева заради решението й да се въздържи при гласуването на кабинета Борисов, докато цялата червена група гласува против. Първоначално червените бяха решили именно Плугчиева да поеме председателството на комисията по европейските въпроси в парламента, която управляващите от ГЕРБ бяха отредили за тях. След неправилното гласуване на бившата посланичка в Берлин обаче социалистите изненадващо поискаха да поемат социалната комисия, на която шеф ще бъде гласувалата против Борисов Емилия Масларова.

"24 часа": Хората на Доган се бояли истински "само от Бога"

 В ДПС "се плашат истински само от Бога" и затова никой не се притеснява от проверките на новата власт. Това каза вчера зам.-шефът на движението Йордан Цонев пред БНТ.

"Хора, които са лежали в затвора за защита на свободи, няма да ги уплаши никой... Ако има виновни, ще ги извадят на показ, ще си понесат наказанието", уточни той. Според него е "нормално" партията да има проблеми с публичния си образ след 8 г. във властта, но изрази увереност, че престоят в опозиция ще го "изчисти".

Цонев добави, че вече се виждат заявки за "авторитарно управление" от страна на ГЕРБ, което обаче "няма да се осъществи".

На въпрос как са придобити 366 000 лева, описани в данъчната декларация на Ахмед Доган, заместникът му заяви, че с тези въпроси се занимават Сметната палата и НАП. Цонев обаче предположи, че тези средства не може да са от незаконна дейност, защото незаконно придобитите средства не се декларират.

 "Дума": 50% от осмокласниците полунеграмотни


Огромна част от българските ученици на 15 години са със слабо развити умения и не могат да се справят с практическо решаване на проблемни ситуации. Това сочи докладът "Децентрализация на училищното образование", който е част от проучване в общо 57 държави. Докладът прави подробна оценка на децентрализацията в системата на училищното образование и ще бъде обсъден официално днес.
Според международното изследване 50% от българските 15-годишни ученици не достигат минималните стандарти или са "функционално неграмотни". Което означава, че не могат да прилагат теоритичните си познания на практика.

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини