Не, линейка не превозва зелки, а биологични отпадъци

От Спешна помощ в София категорично опровергаха появилата се подвеждаща информация в социалните мрежи, че линейка се използва за транспортиране на зелки.

"Във връзка с разпространени снимки в социалните мрежи на линейка, в която спекулативно се твърди, че се превозва зеленчук, Ви информираме, че това е транспортната линейка на Спешна помощ - София, която превозва биологични отпадъци!", заявиха от Спешна помощ.

"Линейката е заснета тази сутрин на път за екарисажа на Александровска болница. На една от малките снимки ясно се вижда знака за биологичен отпадък. Линейката е оборудвана със звукова и светлинна сигнализация, защото при възникване на рискова ситуация на пътя, трябва да се сигнализира за наличието на застрашаващ продукт", се казва още в съобщението.

"Инсинуации в извънредно тежката ситуация, в която се намира Спешна помощ и цялата здравна система, са меко казано нередни!", заявяват с право от Спешна помощ.

Колаж от снимки с линейката, на които не се вижда добре с какво е натоварена, се разпространява от сутринта лавинообразно във Фейсбук. Хората, които разпространяват колажа, твърдят, че в линейката има зелки.

В друг пост в социалната мрежа обаче са качени три отделни снимки, на които съвсем ясно се различават жълти чували със знака за биологичен отпадък.

Източник: БНТ

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (2)

  • 1
    Az
    Az
    1 0
    11:11, 9 дек 2020
    Добре де , сега тогава обяснете на хората, защо превозвате органичния отпадък с линейка ?
    • Ти
      ТИ
      0 -2
      12:37, 9 дек 2020
      ако си дариш колата с нея ще го возим и после в кюмбето то лелче

Още новини

Последни новини