Община Асеновград подрежда изложба с най-красивите писма до Дядо Коледа

Дядо Коледа вече посреща малки и големи асеновградчани при къщичката си на площада в града.

Белобрадият старец пристигна с еленчето и шейната си в Асеновград точно три седмици преди Рождество Христово.

Само преди дни Дядо Коледа и кметът на града доктор Христо Грудев заедно с десетките деца и техните родители запалиха празничните светлини на 11-метровата коледната елха.

Наближава последният срок, в който малчуганите могат да изпращат своите писма с желания и послания до Дядо Коледа.

Децата на Асеновград имат възможността дори лично да ги връчат на белобрадия старец. Той ще приема писмата им всеки ден от днес (10.12.20 г.) до Бъдни вечер (24.12.20 г.), включително, във времето от 11:00 ч. до 13:00 ч. и от 15:30 ч.  до 17:30 ч.

Тази година за първи път всяко дете, ако желае, може да напише две еднакви писма. Едното остава при Дядо Коледа, както повелява традицията, а другото той самият ще предостави на община Асеновград, за да бъде публикувано на официалния интернет сайт.

С най-красивите писма ще бъде организирана виртуална изложба. Инициативата няма състезателен характер. Идеята е да се мотивират най-малките асеновградчанчета да вложат творчество, като ползват времето на карантината по рационален начин.

Целта е да изрисуват, изпишат или апликират най-цветните писма и така да покажат своя талант пред обществото.

Най-бързите малчугани, които първи донесат писмата си, ще получат специален подарък ,лично изработен от помощниците на Дядо Коледа – неговите джуджета.

От 26.12.20 г. до 31.12.20 г. белобрадият старец ще продължи да радва асеновградчани с настроението си в часовете от 11:00 ч. до 13:00 ч. отново на централния площад „Академик Николай Хайтов“. Всеки може да си направи снимка с него и с шейната, с която той пристигна в Асеновград.

Източник: Asenovgrad.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини