18-годишен обърна откраднат ТИР при среднощна гонка

Краден товарен автомобил се е преобърнал на кръстовище в Бургас, след преследване от полицейски коли. Това съобщиха от Областната дирекция на МВР в града.

Около 23.45 часа снощи полицейски служители забелязали в районна на блок 39 в комплекса "Изгрев" криволичещ ТИР, като подали сигнал със стоп-палка за спиране и извършване на полицейска проверка. Водачът не се съобразил с полицейските разпореждания и увеличавайки скоростта се включил в улица "Димитър Димов".

ТИР-ът е последван от полицейски патрули и в района на кръговото кръстовище до хотел "Мираж", поради движение с несъобразена скорост по мокра пътна настилка, товарният автомобил се е преобърнал. От него се е разпилял по пътното платно дървен материал, с който е бил натоварен.

Установено е, че зад волана на ТИР-а бил 18-годишен младеж от Средец, обитаващ социално жилище в Бургас. Същият е стар познайник на полицията, като нееднократно е извършвал кражби на дребни вещи и хранителни продукти от търговски обекти, навършил е пълнолетие преди месец, но предвид пандемията все още не е пренасочен извън социалното жилище, каза Цветелина Рандева, говорител на полицията в Бургас. Тя уточни, че младежът не притежава шофьорска книжка и е дал противоречиви обяснения как е проникнал в кабината на ТИР-а.

Товарният автомобил е бил паркиран в района на паркинг към завод "Кроношпан", откъдето днес сутринта е трябвало да потегли в посока Русе.

Към момента 18-годишния младеж е задържан за срок от 24 часа. По случая е образувано досъдебно производство за причиняване на значителни материални щети по непредпазливост след управление на МПС.

Пътната отсечка на булевард "Никола Петков" е освободена от ТИР-а. В момента стоката, с която е бил натоварен - 22 тона дървени плоскости от завод "Кроношпан", се събира за да бъде възстановен нормалния пътен трафик.

Във връзка инцидента маршрутът на автобусите от градския и междуградски транспорт, както и леките автомобили от комплексите "Изгрев" и "Зорница", се пренасочват по обходен път.
По случая в Пето Районно управление - Бургас е образувано досъдебно производство.

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини