Започна ремонтът на ул. "Отец Паисий" в Асеновград

Започна ремонтът на улица „Отец Паисий“ в Асеновград. Участъкът ще бъде изцяло ремонтиран, а в това число - и подмяна на водопроводна мрежа.

Пътната и тротоарната настилка на улицата бяха в доста лошо състояние, показа оглед на експерти.

Хора, живеещи в района, неколкократно са сигнализирали в община Асеновград за проблеми с канализацията и за нарушения в асфалта.

Всичко това създаваше предпоставки за разпространение на зарази и неудобство за гражданите, живеещи там.

Първата жалба е постъпила в общинското деловодство още през 2014 г.

Фирмата изпълнител ще работи съвместно с ВиК – Пловдив. Вече е приключила подмяната на водопроводната и канализационната мрежа.

Обектът е предаден за изпълнение на строителя, избран от община Асеновград след проведена обществена поръчка. Към момента изпълнението е започнало от южната част на улицата.

В договора е предвидено смяна на бордюри и тротоари, изграждане на ново пътно легло – там, където е подменен водопровода, както и цялостно асфалтиране на улицата.

Настоящото ръководство на община Асеновград има за цел да бъдат сменени водопроводните инсталации на всички пътни участъци, за които е планирано да се извърши ремонт.

Идеята е постепенно да бъде подменена подземната инфраструктура, за да не се допуска компрометиране на новоизградените участъци при аварии по остаряла водопроводна или канализационна мрежа.

През изминалия мандат на кмета доктор Христо Грудев (2007 г. – 2011 г.) това бе изпълнено за улиците „Гоце Делчев“, „Тутракан“, „Оборище“ и други.

Заради възникването на пандемичната обстановка и въвеждането на извънредно положение преди това бе преустановена работата на съдилищата в цялата страна. Ситуацията доведе до спиране провеждането на всички обществени поръчки.

Поради тази причина се получи забавяне в етап избор на изпълнител и впоследствие - изпълнение на различните проекти.

Към момента процедурите вече протичат по обичайния ред.

Източник: Asenovgrad.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини