Исторически музей - Асеновград спечели финансиране за свой проект

Исторически музей – Асеновград подписа договор с Министерството на културата за финансиране по обявена конкурс на тема „Дейности по опазване и представяне на движимото културно наследство и визуалните изкуства в музеите и художествените галерии“ за разпределяне на държавната субсидия за финансиране на проекти в областта на движимото културно наследство, музеите и визуалните изкуства - декември 2020 г.

Одобреният и финансиран на 100 % проект на музея е на тема „Осигуряване на достъпна и здравословна среда в постоянната експозиция на Исторически музей – Асеновград, разположена в три отделни сгради”.

Работата по реализирането му ще започне още през месец декември 2020 година, за да бъде финализиран до средата на 2021 година.

В тази конкурсна сесия музеят участва с два проекта и двата са класирани, но само един е получил финансиране поради изчерпване на финансовия ресурс на Министерство на културата.

"Надяваме се, чрез тази подкрепа да успеем да посрещнем половинвековния юбилей на музея като постоянна експозиция с една модерна и атрактивна визия в достъпна и здравословна среда, където всеки посетител да може да се докосне до богатото културно-историческо наследство на община Асеновград", казват от музея. 

Източник: Asenovgrad.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини