Първа награда за Мария Бакалова за "Борат 2"

Участието на Мария Бакалова в Borat Subsequent Moviefilm предизвика същински фурор в Холивуд, като заради изявите ѝ във филма попадна в няколко престижни класации на водещи медии.

Дори оглави тази на IMDb за най-търсени актьори, с което се превърна и в първата българка, постигнала подобно нещо. В края на миналата седмица Бакалова успя да завоюва и първата си награда от The New York Film Critics Circle.

Тези награди не са толкова известни сред масовата публика, но според Variety са сред основните и важни предшественици на големите церемонии, които предстоят (Оскар, Златен глобус и т.н.).

Победителите в отделните категории са излъчени след като почти 50 филмови критици и журналисти от издания като Variety, Time Magazine и Vanity Fair са гласували. 

И голямата новина е, че Мария Бакалова печели в категорията най-добра актриса в поддържаща роля. В профила си в Instagram актрисата написа, че не може да повярва и всичко е като някакъв сън.

През 2019 г. за най-добър филм от The New York Film Critics Circle беше обявен The Irishman на Мартин Скорсезе, а малко след това филмът получи и цели 10 номинации за Оскар. В категорията за най-добра актриса в поддържаща роля тогава спечели Лора Дърн, която след това не само беше номинирана за Оскар, но и си тръгна с такъв.

Всичко изглежда наистина много обнадеждаващо за Мария Бакалова, така че ни остава само да стискаме палци.

Източник: lifestyle.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини