Христо Иванов: Хайде да видим всички как са разпитвани Борисов, Цацаров и Гешев

Лидерът на „Да България“ Христо Иванов ще обжалва отказа на прокуратурата да образува досъдебно производство за разпространените през лятото аудиозаписи, за които се твърди, че се чува гласа на премиера Бойко Борисов. 

В петък от спецобвинението обявиха, че предварителната проверка не е установила данни за извършено престъпление.

Пред сградата на спецсъда днес Христо Иванов поиска в най-кратък срок да получи отказа на прокуратурата и публичност за всички материали, събрани в рамките на проверката.

„Главният прокурор многократно е казвал, че когато има надделяващ обществен интерес, винаги прокуратурата ще бъде прозрачна. Само че тази прозрачност засега касае само опоненти на режима. Хайде сега да видим как е разпитан Цацаров, как е разпитан самият Гешев, как е разпитан Борисов, какви въпроси са задавани, колко настоятелно са задавани, какви проверки са направени. Нека тази прозрачност да засегне всички“, настоя Христо Иванов. 

„Бързаме да получим всички тези материали, защото след Нова година ще има ново изслушване в Европейския парламент и ние искаме Европейският парламент да може да се запознае с това как прокуратурата работи по този изключително важен случай“, каза още Христо Иванов.

Източник: offnews

Коментари в сайта

Последни новини