МБАЛ - Асеновград получи санитарни принадлежности от Областния кризисен щаб

Изображение 1 от 2

    Кметът на Асеновград доктор Христо Грудев и управителят на болницата в града доктор Иван Червенков приеха дарение от областния управител Дани Каназирева, предвидено за лечебното заведение.

    Дарени бяха: 80 броя водонепроницаеми мембранни гащеризони с качулка за многократна употреба; общо 400 броя пелени – санитарни материали за възрастни хора; 20 инфрачервени безконтактни термометри.

    Консумативите и предпазните материали, предоставени от дарители на Областен кризисен щаб - Пловдив, ще се ползват за нуждите на МБАЛ – Асеновград.

    Дарени са и бързи антигенни тестове, които са осигурени от здравното ни министерство чрез Регионалната здравна инспекция в областния град.

    „Дарението е своевременно и на място. Благодарим за дарението и помощта за нашата болница. Искам да благодаря и на медиците, които денонощно помагат на заболелите от COVID-19, както и хората с различни други заболявания.

    Трудно е, но досега до мен не са достигнали оплаквания от тях. Медиците могат да разчитат на нашата пълна подкрепа.

    Аз знам, че те са достатъчно етични, дисциплинирани и подготвени да се справят със ситуацията“, каза кметът на Асеновград доктор Грудев.

    На свой ред Дани Каназирева посочи, че поводът да посети Асеновград е не само дарението.

    „Искам да изкажа и своята благодарност за работата и добрата организация на болницата. Категорично, от самото начало тя се справя изключително добре.

    Пое натиска, който беше най-тежък през ноември. През COVID отделението досега са преминали над 500 души, а хоспитализирани от Бърза помощ са повече от 280.

    Това показва, че най-важна е организацията във всяко едно лечебно заведение и МБАЛ - Асеновград има нашата пълна подкрепа. Повикванията през последните седмици са много намалели. А хоспитализираните от Бърза помощ - мога вече да говоря за близо 40% по-малко, което е много сериозен процент и се надявам така и да продължим и през януари. Вече бяхме в Карлово и Раковски, а днес - в Асеновград и Първомай. Асеновградската болница е за пример“, подчерта Каназирева.

    Шефът на лечебното заведение в Асеновград доктор Иван Червенков благодари на областния управител и съобщи, че в последно време се забелязва ясна тенденция към постепенно намаляване на хоспитализираните пациенти.

    „Дарението е нещо хубаво и е радостно, че тези жестове напоследък стават все повече и повече“, каза Червенков.

    Източник: Asenovgrad.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини