Внезапни проверки ще следят дали графикът на автобусите по линията Асеновград - Пловдив се изпълнява точно

Във връзка с публикации в социалните мрежи, община Асеновград информира, че е извършена проверка относно изпълнението на маршрутните разписания по линията Асеновград - Пловдив, от страна на фирмата изпълнител.

Констатирано е, че линиите не се осъществяват, съгласно договора. Изпратено е уведомително писмо до превозвача.

Чрез документа община Асеновград изиска от фирмата изпълнител ЕТ „Стойчев и син – Димитър Стойчев“ да изясни причините за неизпълнените курсове.

Веднага след установяване на нарушенията, община Асеновград е предприела действия по разрешаване на проблема.

Общинското ръководство уверява, че като възложител не е стопирало изпълнението на договора или по някакъв начин е възпрепятствало изпълнението на маршрутното разписание.

Общински служители са провели и разговори с транспортната фирма по отношение на причините за временното преустановяване на превоза и за възобновяване на изпълнението.

Превозвачът декларира, че от утре (24.12.20 г.) движението на автобусите по линията Асеновград - Пловдив ще бъде възстановено.

Припомняме, че превозът ще се осъществява по празнично разписание.

Коректното изпълнение на транспорта между Асеновград и Пловдив е от огромно значение за гражданите, поради което общинската администрация ще продължи да осъществява периодични внезапни проверки и да следи за спазването на договора, с цел недопускане на повторни нарушения.

Източник: Asenovgrad.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини