Турция внедрява масово нова eSIM технология

Турция въвежда ново поколение GSM технология eSIM, с което прави важна стъпка в мобилните комуникации, заяви вчера министърът на транспорта и инфраструктурата на страната Адил Караисмайлоглу.

Новата технология eSIM, разработена с „вътрешни и национални ресурси”, ще се използва в широк спектър от приложения – в смартфони, носими устройства, комуникации между машини и индустриални продукти, поясни Караисмайлоглу, цитиран от Hurriyet Daily News.

Припомняйки, че пандемията е причинила значителни промени в начина на живот на хората, министърът подчерта, че Турция е положила големи усилия, за да гарантира непрекъснат достъп до интернет и комуникационните системи, в съответствие с нарастващите нужди.

„Внедряването на съответните сървъри за eSIM системи в нашата страна е направено от нашия орган за информационни технологии и комуникации, за да се съобразим с вътрешните изисквания и стандартите на GSMA”, уточни министърът.

„eSIM приложението ще се използва в устройства със SIM функции. То може да се инсталира и управлява дистанционно с помощта на чип. С тази технология ще бъде осигурено по-високо ниво на сигурност и защита отколкото със SIM картите”, допълни Караисмайлоглу.

По неговите думи, eSIM приложението ще осигури „сериозен достъп и лесно използване” както между машини, така и между потребителски устройства.

„Абонатите ще могат да извършват операторски промени, без да отиват при дилърите. Разходите за доставка на устройства ще бъдат елиминирани”, поясни министърът.

Благодарение на новата технология, SIM функцията няма да се влияе от проблеми като вибрации, удар и влага „при използване в превозни средства и устройства”. Проблеми като закупуване, съхранение и инсталиране на SIM картата ще отпаднат, както и разходите за тях, изтъкна още турският министър.

Чувствителната информация в SIM картата ще се използва на местно ниво, без да излиза в чужбина, с гарантиране на информационната сигурност. Турция ще има пълен контрол върху чувствителните данни в страната, подчерта Караисмайлоглу.

Източник: technews

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини